5 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ SKINCARE ΣΑΣ

Καθώς αρχίζουμε να απολαμβάνουμε (στο περίπου) τις θερμότερες θερμοκρασίες, ήρθε επίσημα η ώρα να σοβαρευτούμε σχετικά με την ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχει συγκεκριμένο εγχειρίδιο σχετικά με την καλοκαιρινή μας φροντίδα; Εννοείται πως ναι, και οι πληροφορίες έρχονται απευθείας από τους δερματολόγους που μας δίνουν τις καλύτερες καλοκαιρινές συμβουλές.

#1 Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χρησιμοποιούμε συχνά βαριές ενυδατικές κρέμες, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο. Ο Μπορείτε να αφήσετε πίσω αυτά τα προϊόντα καθώς οι θερμότερες θερμοκρασίες κάνουν το δέρμα μας να παράγει περισσότερη λιπαρότητα και περισσότερο ιδρώτα. Η αύξηση της υγρασίας επιφέρει περισσότερη κατακράτηση και την πιθανότητα αυξημένων φραγμένων πόρων που μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή. Φυσικά δεν εννοούμε ότι μπορείτε να επαναπαυθείτε και να μην ενυδατώνεστε. Ανεξάρτητα από το είδος του δέρματός σας, εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια ενυδατική μετά τον καθημερινό σας καθαρισμό. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση τον ορό μπορεί να είναι πιο ευεργετικές στη διάρκεια του θερμού καλοκαιριού.

Vichy mineral 89

 #2 Εκτός από τη μετάβαση σε μια ελαφρύτερη ενυδατική κρέμα, οι ειδικοί προτείνουν να συμπεριλάβετε ένα toner στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ειδικά εάν έχετε τάσεις λιπαρότητας το καλοκαίρι. Τα toner με υδροξυοξέα όπως το σαλικυλικό οξύ ή το γλυκαλικό οξύ μπορούν να διατηρήσουν την παραγωγή λιπαρότητας σε χαμηλά επίπεδα και να βοηθήσουν στην διατήρηση μιας καθαρής επιδερμίδας.

 #3 Ενώ σίγουρα θα πρέπει να πάρετε σοβαρά την αντηλιακή σας προστασία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να προσέχουμε πολύ όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, και ιδιαίτερα όσον αφορά τα απολεπιστικά μας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές χημικής απολέπισης που αποτελούνται από πολλά διαφορετικά ενεργά συστατικά. Ωστόσο θα πρέπει να προσέχετε με εκείνα που προσφέρουν βαθύτερο καθαρισμό. Ενώ οι πιο επιφανειακές στοιβάδες είναι καλό να ανανεώνονται συχνά, συνιστάται να αποφεύγεται ο καθαρισμός των βαθύτερων στοιβάδων κατά τις περιόδους έντονης έκθεσης στον ήλιο, επειδή μπορούν να κάνουν ένα άτομο πιο ευάλωτο στις επιδράσεις του ήλιου κατά τη διάρκεια της απολέπισης.

 #4 Το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε μια ζεστή και υγρή ημέρα του καλοκαιριού είναι να νιώσετε το δέρμα σας να ασφυκτιά κάτω από βαριά foundation. Οι δερματολόγοι όμως, μας συμβουλεύουν επίσης ότι η χρήση βαριών καλλυντικών μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Πολύ βαρύ προϊόν μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στο πρόσωπο και να οδηγήσει ενδεχομένως σε δερματοπάθειες. Η αλλαγή σε ελαφρύτερα προϊόντα θα εξισορροπήσει την επιπλέον παραγωγή λιπαρότητας στους θερμότερους μήνες και θα αφήσει το δέρμα σας πιο υγιές.

SHISEIDO
UV PROTECTIVE COMPACT FOUNDATION SPF 30

 #5 Ενώ ο καιρός του χειμώνα είναι ξηρός – προκαλώντας μας να επικεντρωθούμε στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης με βαριές ενυδατικές – το καλοκαίρι τείνει να έχει υψηλότερα επίπεδα υγρασίας. Οι μεταβαλλόμενες εποχές φέρνουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν το δέρμα μας. Μόλις οι ψυχρότερες θερμοκρασίες δώσουν τη θέση τους στον θερμότερο αέρα, τον πιο έντονο ήλιο και την υψηλότερη υγρασία, είναι σημαντικό να εξετάσουμε πώς αυτές οι αλλαγές αλληλεπιδρούν με τη ρουτίνα φροντίδας δέρματος. Η εστίαση θα πρέπει να είναι λιγότερο στην ενυδάτωση και περισσότερο στην προστασία από τον ήλιο, τον σωστό καθαρισμό από τους ρύπους και τον έλεγχο της λιπαρότητας.

Featured image: pexels.com/@olly

You may also like