5 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι όλα είναι αλλιώς! Το καλοκαίρι όλα φαίνονται πιο όμορφα, πιο βατά και σχεδόν μαγικά. Είναι η εποχή που νιώθουμε ελεύθεροι ενώ ανανεωνόμαστε πλήρως και παίρνουμε δυνάμεις για τον χειμώνα. Μέσα όμως στο αίσθημα της χαλάρωσης και της χαράς που νιώθουμε μπορούμε παράλληλα να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αποκτώντας νέες συνήθειες που μόνο καλό θα μας κάνουν. Και το καλοκαίρι θα βοηθήσει να τις ξεκινήσουμε πιο γρήγορα και γιατί όχι να τις κρατήσουμε και μετά το τέλος του Αυγούστου.

Summer effect για καλό καλοκαίρι…
  • Ξύπνα νωρίτερα το πρωί

Καταλαβαίνουμε ότι περιμένεις να πας διακοπές για να κοιμηθείς και να ξεκουραστείς, αφού τόσους μήνες ξυπνούσες χαράματα για να πας στην δουλειά σου. Αλλά δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να ξυπνάς το πρωί, να τρως ένα υγιεινό πρωινό και να ξεκινάς τη μέρα σου με μια βουτιά στη θάλασσα είτε με ένα περπάτημα. Άδραξε τη μέρα και κάνε πράγματα που σε γεμίσουν και θα σου φτιάξουν τόσο την ψυχολογία όσο και την φυσική κατάσταση.

  • Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Άραγε έχεις ένα χόμπι το οποίο πάντα ήθελες να ξεκινήσεις αλλά το έχεις βάλει στο πίσω του μυαλού σου και συνεχώς το αναβάλλεις; Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να το κάνεις πραγματικότητα και στην τελική θα δεις αν σου ταιριάζει ή όχι. Θες να μάθεις κιθάρα, να αρχίσεις μποξ ή κάποιο θαλάσσιο σπορ; Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου και να παίξεις με τα όρια σου, γιατί όχι;

  • Φάε στη βεράντα ή στον κήπο σου

Όλο τον χρόνο τρως το φαγητό σου είτε στην κουζίνα, είτε στο σαλόνι παρακολουθώντας τηλεόραση. Μέχρι σήμερα, και αυτό γιατί μια πολύ όμορφη νέα συνήθεια είναι να πάρεις το πιάτο με το αγαπημένο σου φαγητό και να βγεις έξω στη βεράντα ή στον κήπο σου. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα πάρεις τον καθαρό σου αέρα και θα νιώσεις καλύτερα, θα δεις!

  • Κλείσε την τηλεόραση

Το έχεις ακούσει και το έχεις διαβάσεις πολλές φορές αλλά ποτέ δεν το έχεις κάνει στην πραγματικότητα. Το να κλείσεις αυτό το καλοκαίρι την τηλεόραση, είναι ένα challenge που μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να προκύψουν. Μην χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου, κλείσε την τηλεόραση, φτιάξε κάτι στο σπίτι σου ή άνοιξε την πόρτα και πήγαινε μια βόλτα. Τόσο απλό!

  • Νιώσε πάλι παιδί

Προσπάθησε το φετινό καλοκαίρι να το θυμάσαι για πάντα. Και πως θα γίνει αυτό; Μόνο αν διώξεις όποιες αρνητικές σκέψεις έχεις με σκοπό να νιώσεις και πάλι παιδί. Θυμήσου τον ενθουσιασμό που είχες όταν ήσουν μικρή, τότε που ήσουν τόσο ευτυχισμένη όταν έπαιρνες το αγαπημένο σου παγωτό. Βάλε στόχο να ζεις την κάθε στιγμή είτε πας διακοπές είτε όχι και προσπάθησε να δεις και πάλι την ζωή με τα μάτια και την ψυχή που έχει ένα μικρό παιδί.

Έτοιμη για νέες συνήθειες αυτό το καλοκαίρι;

Photo credits: freepik.com/@lookstudio

You may also like