6ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου , από τη Χριστιάννα Τζέικου

international street festival athensΑπό της 12 έως 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος , το διεθνές φεστιβάλ θεάτρου δρόμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού,του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Οι παραστάσεις που θα παρουσιάσουν ομάδες αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, θα διεξαχθούν στην οδό Ερμού, στο Θησείο, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου καθώς και μπροστά απ’το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 50.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί οποιαδήποτε μορφή έκφρασης και τέχνης όπως: θέατρο δρόμου, τσίρκο, όπερα, μουσικό και παιδικό θέατρο,θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, αφήγηση , παντομίμα, χορός, μουσική, juggling, happening, performance, installation κ.α . Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως φέτος θα συμμετάσχει και μια πολυεθνική ομάδα Βαλκάνιων εφήβων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με μια παράσταση που θα έχει ως αφετηρία το θέατρο του δρόμου και το τσίρκο.

Κάθε χρόνο όπως και φέτος, το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ τα βραβεία που θα δοθούν δεν είναι χρηματικά …Έτσι λοιπόν αυτόν τον Σεπτέμβρη πηγαίνοντας για μια βόλτα στο κέντρο και κάνοντας τις αγορές μας, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε θεατρίνους, ζογκλέρ και μίμους που μέσα από τις παραστάσεις τους θα μας κάνουν να ξεφύγουμε από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο : www.istfest.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like