6 εύκολα βήματα που διευκολύνουν το ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που φαίνεται ότι είναι αυτονόητο (στους τρίτους τουλάχιστον), αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο να μην καταλήξει και τόσο καλά. Ακόμα και αν ξυρίζεστε για πάνω από μια δεκαετία, δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεστε και πολύ με το συγκεκριμένο τελετουργικό, δεδομένου ότι τα εγκαύματα, τα κοψίματα, και οι τρίχες που γυρίζουν είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν ακόμα και στους πιο έμπειρους χειριστές. Οι πιθανότητες, να πάει κάτι στραβά, μειώνονται σημαντικά εάν ακολουθείτε το σωστό πρωτόκολλο ξυρίσματος και αποφεύγετε κάποια βασικά λάθη.

#1 Πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα, πάρτε το χρόνο σας, και απολεπίστε την επιφάνεια του δέρματος σας, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά κύτταρα. Αυτό θα βοηθήσει στο ευκολότερο και πιο ομοιόμορφο ξύρισμα. Plus, το δέρμα σας θα μείνει καθαρό και βελούδινο.

#2 Το καταλαβαίνουμε! Το ξύρισμα δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ξεμπερδεύουν το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, εάν το ξεκινήσετε με το που μπείτε στο ντους, δεν θα είναι τόσο σύντομο όσο θα θέλατε. Αφήστε το καλύτερα για το τέλος. Με το παρατεταμένο χλιαρό νερό, οι τρίχες θα μαλακώσουν και το δέρμα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να δεχτεί τη λεπίδα.

#3 Οι κρέμες και τα τζελ, που υπάρχουν στο εμπόριο για το ξύρισμα, δεν είναι ένα ακόμα εμπορικό κόλπο. Είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για να ενυδατώσουν το δέρμα αλλά και για να βοηθήσουν την λεπίδα σας να γλιστράει χωρίς να σας τραυματίζει. Χωρίς αυτά, μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο εγκαύματος, κοψίματος και ερεθισμού.

Μία περιποίηση… τελετουργία

#4 Μετά το σφουγγάρι του σώματος, το ξυραφάκι είναι το δεύτερο πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο μπάνιο μας. Οι σκοτεινές και υγρές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε βακτήρια και ανάπτυξη μούχλας στην λεπίδα σας. Αυτή η βρωμιά μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί στο δέρμα σας και μπορείτε απλώς να φανταστείτε όλα τα φρικτά πράγματα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα. Συνεπώς, φροντίστε να αλλάζετε τη λεπίδα του αρκετά συχνά.

#5 Δεν υπάρχει κάποιος διαγωνισμός, όσον αφορά το ξύρισμα, με το ποιος θα το κάνει γρηγορότερα. Όλοι έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να αφαιρέσουν τις ανεπιθύμητες αυτές τρίχες, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την δύναμη που ασκούμε και το πόσο γρήγορα το κάνουμε. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, ως γνωστόν. Και η παροιμία εκπληρώνεται πλήρως σε αυτή τη περίπτωση. Για καλύτερα αποτελέσματα, σκεφτείτε το ξύρισμα ως μαραθώνιο και όχι σαν σπριντ.

#6 Το τελετουργικό μετά το ξύρισμα αξίζει τη δέουσα επιμέλεια. Η παραμέληση της εφαρμογής ενυδατικής κρέμας μετά το ξύρισμα δεν κάνει καθόλου καλό στο δέρμα σας. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας σώματος ή λοσιόν με ενυδατικά μαλακτικά. Bonus points εάν είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μετά το ξύρισμα.

Τι προτείνουμε;

Η BIC παρουσιάζει το Click Soleil 3 Sensitive με 3 κινητές λεπίδες για ένα βαθύ και απαλό ξύρισμα.
Το νέο ξυραφάκι, διαθέτει επίσης περιστρεφόμενη κεφαλή που ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος και λιπαντική ταινία με aloe vera και βιταμίνη Ε. Η λαβή του είναι κατασκευασμένη από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό και η χάρτινη συσκευασία είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Featured image: unsplash.com/@taylormae

You may also like