6 τροφές για να είστε top στο “κρεβάτι”

Η επιτυχημένη συνταγή για να απολαύσει κανείς το σεξ σίγουρα περιλαμβάνει ατμόσφαιρα – ξέρετε: κεράκια, μουσική, sexy lingerie κλπ! Αυτό, όμως, που συχνά πυκνά ξεχνάμε είναι πως εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι οι τροφές που καταναλώνουμε και πώς ακριβώς αυτές επηρεάζουν τις επιδόσεις μας. Κορίτσια κι αγόρια – yes, boys, είμαι σίγουρη πως κι εσείς «τρώγεστε» να μάθετε περισσότερα! – , δώστε βάση, σήμερα θα μάθουμε τι θα ωθήσει τη λίμπιντό μας!

fraoules Φράουλες

Την ώρα του σεξ, έχει μεγάλη σημασία η καλή λειτουργία του κυκλοφορικού τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες. Οι φράουλες, ούσες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά και τις αρτηρίες, είναι ο καλύτερος σύμμαχος.

Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία μαζί με τα αντιοξειδωτικά, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία περισσότερης ποσότητας σπέρματος για τους άντρες. Κι αν θέλετε να δώσετε ένα ακόμη μικρό boost στη libido σας, βουτήξτε τις φράουλες σε μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι καλή πηγή μεθυλξανθινών.

 

avocado-xΑβοκάντο

Θεωρούμενο «υπερτροφή» το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε – που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες – , ποτάσιου και βιταμίνης Β6, η οποία βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνει ή καθυστερεί τα καρδιακά νοσήματα. Επίσης είναι πηγή λιπών για τη λειτουργία της καρδιάς. Γενικότερα ο,τιδήποτε βοηθά την καρδιά και το κυκλοφορικό είναι καλό για μία υγιή σεξουαλική ζωή. Άντρες με καρδιακή νόσο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, καθώς και οι δύο παθήσεις έχουν σχέση με βλάβη των αρτηριών.

 

600a53fb9218767f0c2f970bb6b7bdd5Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή. Το σελήνιο βοηθά με θέματα υπογονιμότητας κι η βιταμίνη Ε στην υγεία της καρδιάς. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά στην παραγωγή των ανδρικών ορμονών και εντείνει τη λίμπιντο. Επίσης, όπως προείπαμε, σημασία έχει η καλή κυκλοφορία του αίματος, οπότε η επιλογή καλών λιπαρών, όπως Ω3 που περιέχονται στα αμύγδαλα, είναι μία καλή ιδέα!

 

04 ΓλυκοπατάτεςΓλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε ποτάσιο, που βοηθά στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι και συνυφασμένη με υψηλότερο ρίσκο στυτικής δυσλειτουργίας. Επίσης είναι πηγή καροτίνης Β, η οποία προμηθεύει το σώμα με βιταμίνη Α, η οποία βιταμίνη Α με τη σειρά της φημολογείται – αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμη – πως βοηθά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

 

 

 

05 ΚαρπούζιΚαρπούζι

Εκτός από το να μας δροσίζει το καλοκαίρι χωρίς να μας παχαίνει χάρη στο γεγονός πως έχει λίγες θερμίδες, το καρπούζι τονώνει και τη λίμπιντο. Το 2008, μία έρευνα του Texas A&M τόνιζε πως το λυκοπένιο, η κιτρουλίνη κι η καροτίνη Β που περιέχει το καρπούζι βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφορικών αγγείων και φυσικά λειτουργούν καταλυτικά κατά το σεξ!

 

 

 

06 Σπόροι σουσαμιούΣπόροι σουσαμιού

Ο ψευδάργυρος θεωρείται καλός για τη σεξουαλική υγεία – βοηθά την τεστοστερόνη και στην παραγωγή σπέρματος για τους άνδρες – κι η πρώτη πηγή είναι τα στρείδια. Πιο συχνά, όμως, μπορούμε να φάμε σουσάμι παρά στρείδια, σωστά; Μπορείτε να τους προσθέσετε σαν extra σε σάλτσα για dressing ή ακόμη και με γιαούρτι μαζί με άλλα δημητριακά.

Πηγή:  health

Photos: health   & Pinterest

You may also like