6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ένα σημείο του σώματος των γυναικών που έχει τεράστια σημασία στη ζωή τους είναι το στήθος. Από τη μια τονίζει την θηλυκότητα και από την άλλη μπορεί να χαρίσει το πιο θρεπτικό γάλα – το μητρικό γάλα σε ένα βρέφος. Γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε όπως και το υπόλοιπο σώμα μας.

1. Μην παραλείπεις τις εξετάσεις και την ψηλάφηση του στήθους

Η πρώτη και πολύτιμη συμβουλή είναι να μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι να εξετάζεσαι μόνη σου αλλά και μην παραβλέπεις την καθιερωμένη εξέταση με τον γυναικολόγο σου. Η πρόληψη είναι εκείνη που θα σε κρατήσει υγιή και δεν θα βρεθείς αντιμέτωπη σε εκπλήξεις.

2. Ενυδάτωση τώρα!

Πολλές φορές ειδικότερα μετά το μπάνιο ενυδατώνουμε πιο πολύ τα χέρια, τα πόδια και ξεχνάμε το υπόλοιπο σώμα και σημεία όπως το στήθος. Επίλεξε μια κρέμα σώματος χωρίς χημικά και ενυδάτωσε την περιοχή του στήθους που πολλές φορές η επιδερμίδα εκεί είναι αφυδατωμένη και τείνει να γίνει ξηρή. Επανάφερε την ελαστικότητα και φρόντισε το στήθος σου έτσι όπως πρέπει.

3. Διατήρησε μια υγιεινή διατροφή και άσκηση

Όπως το υπόλοιπο σώμα απαιτεί μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση μην σε παραξενεύει ότι το ίδιο έχει ανάγκη και το στήθος σου για να είναι υγιές αλλά και στητό. Τόσο μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει πρωτεϊνες και θρεπτικά συστατικά όσο και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μειώνει την εμφάνιση του καρκίνου μαστού κατά 10-30%. Βάλε στόχο λοιπόν και το σημαντικότερο πρόγραμμα!

4. Το bra or not to bra?

Φυσικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν τίθεται το ερώτημα σουτιέν ή όχι. Όλα εξαρτώνται από το κάθε σώμα ξεχωριστά και φυσικά από τις ανάγκες του. Το σημαντικό είναι να βρείτε εκείνο το σουτιέν που εφαρμόζει στο στήθος και είναι ιδανικό για το μέγεθος του χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς ή ενοχλήσεις. It’s up to you!

5. Το μέγεθος του στήθους αλλάζει

Σε πολλές γυναίκες το στήθος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της προεμμηνορροϊκής φάσης… Επειδή το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και προλακτίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, ενώ ορισμένοι σεξολογοι υποστηρίζουν ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής διέγερσης.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Και περίπου στο 65% των γυναικών, είναι το αριστερό.

6. Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του στήθους

Με την πάροδο του χρόνου! Γι’ αυτό οι γιατροί προτείνουν να βάζετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στήθος σας για υποστήριξη κάθε βράδυ.

Featured image: @mathijsdelva /unsplash.com

You may also like