7 βήματα για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Αν ανήκεις και εσύ στις γυναίκες που αναρωτιούνται συνεχώς γιατί η  επιδερμίδα τους δεν είναι στα καλύτερα της,και πολύ συχνά βγάζεις εξανθήματα ή μικρά σπυράκια…Tότε καλό θα ήταν να πας προς το νεσεσέρ σου και να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα πινελιά μακιγιάζ. Τα πινέλα πρέπει να πλένονται έστω μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Τόσο για να διώχνεις μικρόβια και τυχόν υπολείμματα όσο και για να πετυχαίνεις καλύτερη εφαρμογή των προϊόντων. Αν δεν γνωρίζεις πως να τα καθαρίσεις σωστά, συνέχισε να διαβάζεις!

Step by Step

  • Φέρε όλα τα πινέλα που θες να καθαρίσεις στο νιπτήρα του μπάνιου σου και δες καλά ποιο έχεις χρησιμοποιήσει περισσότερο και ποιο όχι. Αν παρατηρήσεις ότι κάποιο πινέλο είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και οι τρίχες του έχουν μειωθεί ή είναι τραχιές… Τότε καλύτερα να το πετάξεις. Να χρησιμοποιείς μόνο εκείνα τα πινέλα που έχουν μαλακές τρίχες. Αυτά που δεν νιώθεις ότι ‘’τραυματίζουν’’ την επιδερμίδα σου.
  • Στη συνέχεια άνοιξε την βρύση και φτιάξε το νερό ώστε να είναι χλιαρό. Με τίποτα μην τα πλύνεις με καυτό νερό. Διαφορετικά θα αλλοιώσεις της τρίχες και είναι κάτι που δεν θες με τίποτα. Κρατήστε τα πινέλα από την λαβή τους και βρέξτε τα έτσι ώστε να κοιτούν προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χαλάσεις το σχήμα του πινέλου και θα καθαρίσουν πιο σωστά.
Plus…
  • Έπειτα και αφού βεβαιωθείς ότι έχουν βραχεί καλά και έχεις διώξει με τα χέρια τα πρώτα νερά…Ρίξε λίγες σταγόνες από ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στην αγορά ή από ένα σαμπουάν που έχεις ήδη στο μπάνιο σου.
  • Στη συνέχεια εκεί που βρίσκεσαι στο νιπτήρα, άνοιξε την παλάμη σου και καθάρισε ένα – ένα πινέλο, τρίβοντας το μαλακά με κυκλικές κινήσεις. Κάθε τόσο ξέπλυνε με νερό και συνέχισε το καθάρισμα, μέχρι να δεις ότι τα χρώματα φεύγουν σιγά – σιγά.
  • Αφού βεβαιωθείς ότι έχουν καθαρίσει τα πινέλα σου, άνοιξε πάλι το χλιαρό νερό και άσε να πέσει άφθονο πάνω τους, ενώ πάντα κοιτάζουν προς τα κάτω. Αν θες για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου και άσκησε πίεση (πάντα με μαλακές κινήσεις) για να τα καθαρίσεις τέλεια.
unsplash.com
  • Τινάξτε το περιττό νερό και τυλίξτε τα πινέλα σε μια βαμβακερή πετσέτα. Με πολύ προσεχτικές και μαλακές κινήσεις στεγνώστε τα ενώ επιμείνετε στις τρίχες, αφού δεν είναι καλό να μείνει νερό πάνω τους.
  • Τέλος, αφήστε τα πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Μην ξεχάσετε να τα αποθηκεύτε σε ένα νεσεσέρ, έτσι ώστε να μην σκονίζονται.

Featured image: @pexels

You may also like