7 Κινήσεις που θα πρέπει να σε προβληματίσουν στην σχέση σου

 

Τα πρώτα στάδια μίας ερωτικής σχέσης είναι σίγουρα από τα πιο έντονα, καθώς είναι εκείνη η περίοδος που ακόμη γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές αυτή η σχέση μπορεί να τελειώσει πριν καλά καλά αρχίσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Το αξιοπερίεργο είναι πως ενίοτε, αυτό που αρχικά μας φαντάζει τρυφερό, μπορεί να είναι και σήμα… κινδύνου!

01 Τα υποκοριστικά μπαίνουν στο διάλογο… πολύ νωρίς! Μπορεί το “γλυκέ μου/γλυκιά μου” και το πιο εθιμοτυπικό “μωρό μου” να σας κάνουν να… “λιώνετε”, ωστόσο όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούνται πολύ νωρίς προδίδουν πως ο/η σύντροφός σας όχι μόνο άρχισε να σας ερωτεύεται πολύ γρήγορα, αλλά μαρτυρούν και μία έννοια εξάρτησης. Όταν μάλιστα περάσει το διάστημα του πρώτου ενθουσιασμού, μπορεί αυτές οι λέξεις να είναι μόνο κομμάτι ρουτίνας και, στη χειρότερη, να καταντήσουν κι ενοχλητικές.

02 Αγνοεί τους φίλους του/της για χάρη σας. Ναι, σίγουρα ακούγεται ρομαντικό το να προτιμά της δική σας συντροφιά από εκείνη της παρέας του/της, όμως αυτή η τακτική αργά ή γρήγορα μπορεί να γυρίσει εναντίον σας σα μπούμερανγκ. Η καλή συναισθηματική υγεία έχει ανάγκη από σταθερές ή/και πολυετείς φιλίες εκτός από τον ερωτικό σύντροφο.

03 Στέλνει μηνύματα ασταμάτητα. Είμαι σχεδόν βέβαιη πως χαμογελάτε όταν βλέπετε το όνομα του/της συντρόφου σας στην οθόνη, όμως τι γίνεται όταν είστε απασχολημένοι στη δουλειά σας ή πολύ απλά θέλετε να απολαύσετε λίγο χρόνο με φίλους ή ακόμη και με τον ίδιο σας τον εαυτό και το κινητό κουδουνίζει ασταμάτητα με ειδοποιήσεις; Ειδικά όταν δεν απαντάτε άμεσα στα προηγούμενα μηνύματα, υπάρχει κι ο ‘κίνδυνος” να θυμώσει ο/η σύντροφός σας πως τον/την αμελείτε! Το πιο υγιές είναι να μιλάμε τακτικά μαζί του/της αλλά και να τον/την ενθαρρύνουμε να απολαμβάνει ή να είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει χωρίς να νιώθει πως είναι απαραίτητο να γίνει το κινητό προέκταση του χεριού του. Επιπλέον η κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά γίνεται σαφώς πιο ευχάριστα.

04 Η σελίδα του/της στα social media είναι… βωμός λατρείας προς το πρόσωπό σας! Εντάξει, να δεχθούμε πως μερικές φωτογραφίες που είστε οι δυο σας είναι μία γλυκιά κίνηση. Αλλά όταν κάθε ΜΑ κάθε ανάρτηση αφορούν άμεσα εσάς (από τραγούδι μέχρι GIF και απόφθεγμα) πρέπει να παραδεχθούμε πως πλησιάζει τα όρια της εμμονής! Για να μην σχολιάσουμε το γεγονός πως φαίνεται να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για ο,τιδήποτε άλλο!

05 “Θέλω να γνωρίσω τους γονείς σου”… από τώρα; Είναι σημαντικό όταν ξεκινάμε μία σχέση να μαθαίνουμε σταδιακά το/τη σύντροφό μας, οπότε αυτό το αίτημα προδίδει τουλάχιστον βιασύνη. Προφανώς κι οι γονείς μας είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας και αναμφίβολα δε θα θέλαμε να τους παραγκωνίσουμε για κάτι που αφορά τη ζωή μας, όμως το βήμα της γνωριμίας καλό είναι να γίνει όταν γνωρίζετε και οι δύο κατά πού θέλετε να οδεύσει η σχέση σας.

06 Ζητάει από πολύ νωρίς να συγκατοικήσετε. Η συγκατοίκηση είναι (εξυπακούεται) άλλο ένα μεγάλο βήμα στην πορεία μίας σχέσης και πρέπει να γίνει αφότου πρώτα το έχετε συζητήσει και σχεδιάσει. Μερικά ραντεβού σε διάστημα λίγων μηνών δε μπορούν να είναι θεμέλιο για να νοικιάσετε αμέσως σπίτι μαζί. Οπότε απλά αναρωτηθείτε: πόσο άνετα αισθάνεστε μαζί του/της για να κάνετε αυτό το βήμα και να είστε σχεδόν συνέχεια μαζί;

07 Κανονίζει διακοπές πολύ νωρίς. Όπως με τη συγκατοίκηση, έτσι και στις διακοπές είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τον/τη σύντροφό σας, επομένως ακόμη κι ένα σαββατοκύριακο μετά από μόλις λίγα ραντεβού δεν εδραιώνει αυτήν την άνεση. Γενικότερα το να είναι ένα ζευγάρι μαζί σχεδόν όλη τη μέρα δεν είναι υγιές, αρχικά επειδή σε βάθος χρόνου μπορεί να μετανιώσουμε πως έτσι χάσαμε παρέες αλλά και χρόνο για τον εαυτό μας, αλλά κι επειδή μία τέτοια κίνηση μαρτυρά εξάρτηση που, ας το παραδεχθούμε, δεν ακούγεται και πολύ ρομαντικό!

Αν, λοιπόν, είστε στην περίοδο όπου ακόμη γνωρίζετε τον/τη σύντροφό σας, καλό είναι να έχετε ματάκια κι αυτάκια ανοιχτά για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων! Γιατί είναι πολύ πιο σημαντική μία σχέση στην οποία και οι δύο πλευρές αμοιβαία σέβονται την προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες του καθενός παρά μία σχέση στο άγνωστό κι όπου θέλει ας βγει!

You may also like