7 Τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

by The K-magazine

Κάνεις κι εσύ το λάθος να βάζεις στο ψυγείο το αλεύρι ή τον καφέ στο ψυγείο προκειμένου να διατηρηθούν; Μία από τις δύο παραπάνω απαγορεύεται…κι υπάρχουν άλλες έξι που σύμφωνα με έρευνες είναι λάθος να “αποθηκεύονται” σε τόσο δροσερά μέρη. Το ψυγείο είναι η λύση όταν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποια τρόφιμα για περισσότερο χρόνο ενώ ταυτόχρονα κάποιες τροφές μπορούν να διατηρηθούν μόνο σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το λάθος να βάζουν στο ψυγείο τρόφιμα που δεν πρέπει ή δεν χρειάζεται. Η αρμόδια υπηρεσία για τα τρόφιμα και τα φάρμακα στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως έχει εκδώσει μια λίστα με εκείνα τα τρόφιμα που πρέπει και που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο.

Δείτε παρακάτω επτά τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο σας:

  • Κρεμμύδια (Εάν βάλεις ένα κρεμμύδι στο ψυγείο, θα γίνει μαλακό και θα αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να τα βάλεις μέσα σ’ ένα ταπεράκι ή σε μια επανασφραγιζόμενη τσάντα για να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι κι έξι μήνες! Πριν αποθηκεύσεις μ’ αυτό τον τρόπο τα κρεμμύδια, φρόντισε να τα κόψεις πρώτα.)
  • Σκόρδα
  • Πατάτες (Μην τις αποθηκεύετε στο ψυγείο γιατί, περιέργως, τις κάνει να γλυκίζουν και να καφετιάζουν όταν μαγειρεύονται. Μπορείτε να βάζετε τις πατάτες σε ένα καλαθάκι και να το τοποθετείτε στο πιό δροσερό σημείο της κουζίνας. Πηγή: madameginger.com )
  • Ψωμί (Αν αγοράζετε φρέσκο ψωμί σε μεγάλες ποσότητες, τότε βάλτε το σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία στην κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει εντελώς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος όταν το χρειαστείτε…)
  • Καφέ
  • Βασιλικό
  • Μέλι

Τώρα θα το ξανασκεφτείς;

Πηγή: baby.gr

Photo credits: @libertymaysutton (unsplash)

You may also like