7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΡΟΔΙ

Πρόληψη του καρκίνου, μείωση της υψηλής πίεσης κι ενίσχυση της γονιμότητας αποτελούν μόνο μερικά οφέλη.

Μπορεί η γεύση του για πολλούς να είναι στυφή κι ελαφρώς δυσάρεστη, το ρόδι, όμως, είναι ένα φρούτο που έχει πολλά να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Τα οφέλη του καταφέρνουν να το εντάξουν στη λίστα με τα πιο θρεπτικά κι υγιεινά τρόφιμα που μπορούμε να επιλέξουμε και γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα 7 σημαντικότερα για να σας πείσουμε να το προσθέσετε στην καθημερινότητά σας.

  1. Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά λόγω των πολυφαινολών που περιέχει. Μάλιστα, αυτές είναι τρεις φορές περισσότερες από εκείνες του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες, ελέγχοντας, έτσι, το ρυθμό με τον οποίο γερνάτε.
  2. Ένα ποτήρι χυμού ροδιού προσφέρει πάνω από το 40% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης βιταμίνης C.
  3. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, το Αλτσχάιμερ, η ασθένεια του Κρον.
  4. Βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα αποτρέποντας τη φλεγμονή που συμβάλλει στη δημιουργία της και στη βλάβη του χόνδρου.
  5. Αποτελέσματα έρευνας έδειξαν, ότι οι άνθρωποι με υψηλή πίεση, είδαν αισθητή μείωση αυτής, μετά την ημερήσια κατανάλωση 150ml ροδιού για δύο εβδομάδες.
  6. Σύμφωνα με μελέτη, ένα ποτήρι με χυμό ροδιού τη μέρα έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη μνήμη και τη μάθηση.
  7. Χάρη στην ικανότητα του να μειώνει το στρες-που προκαλεί δυσλειτουργία σπέρματος και μείωση της γονιμότητας στις γυναίκες-το ρόδι μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στη γονιμότητα.

Featured image: unsplash.com/@sahandbabali

You may also like