7+1 Ευρωπαϊκές σειρές στο Netflix που πρέπει να δεις

Μήπως είσαι κλεισμένος στο σπίτι λόγω κορωναϊού και θέλεις να βρεις την κατάλληλη σειρά στο Netflix για να λιώσεις στον καναπέ..

Αν είσαι από αυτούς που ξεκίνησαν να βλέπουν Casa de Papel και μετά είδαν όλες τις κλασσικές εμπορικές αμερικάνικες σειρές, ίσως ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το μεγαλείο των ευρωπαϊκών Netflix σειρών.

Για τους λάτρεις του μυστηρίου και των ανατροπών, βρήκα τις 7 καλύτερες που δεν πρέπει να χάσεις..

  1. Σκοτάδι (Dark,Γερμανία)- 2 seasons (2017-2019)

Tο μυστήριο της εξαφάνισης ενός ακόμα παιδιού στην πόλη του Winden, οδηγεί τέσσερις οικογένειες σε ένα μανιώδες κυνήγι απαντήσεων, καθώς ξετυλίγουν ένα ασύλληπτο μυστήριο που απασχολεί τρεις γενιές.

Aυτό που ζουν το Νοέμβριο του 2019 οι κάτοικοι του Βίντεν, το έχουν ζήσει 33 χρόνια πριν και το ζουν οι εαυτοί τους 25 χρόνια αργότερα.

Ανακοινώθηκε ότι θα γυρίζεται 3η σεζόν η οποία θα ολοκληρώσει τη σειρά.

  • Ο Ξένος (The Stranger, Αγγλία)- 1 season (2020)

Η υπόθεση ξεκινά όταν μία ξένη εμφανίζεται στον οικογενειάρχη Άνταμ Πράις και του αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό για την γυναίκα του,γενονός που ανατρέπει τις σχέσεις τους, προσπαθώντας ο ίδιος να ανακαλύψει την αλήθεια. Η ξένη αυτή εμφανίζεται και σε άλλους  αποκαλύπτοντας μυστικά,αλλά και εκβιάζοντάς τους. Η διαφορά όμως με τον Άνταμ είναι ότι δεν του ζήτησε τίποτα..

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Harlan Coben.

  • Ασφαλής (Safe, Αγγλία)- 1 season (2018)

Ο Τομ ένας χειρούργος, πατέρας 2 κοριτσιών, αγωνίζεται να έρθει κοντά με τις έφηβες κόρες του, οι οποίες θρηνούν ακόμα την απώλεια της μητέρας τους. Όταν όμως η 16 χρονη κόρη του αγνοείται, ο Τομ αποκαλύπτει μυστικά και ένοχους στην προσπάθειά του να την βρει. Την έχουν απαγάγει, την έχουν σκοτώσει …Μέχρι τελευταία στιγμή τα πάντα ανατρέπονται.  Όλα αυτά διαδραματόνται μέσα σε μια safeζώνη του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΟ NETFLIX (PART II)

  • Η Βροχή (The Rain, Δανία) 2 seasons (2018-2019)

Όταν ένας ιός που μεταφέρεται από βροχοπτώσεις, επηρεάζει σχεδόν όλους τους ανθρώπους στην Σκανδιναβία, τα δίδυμα αδέλφια Simone και Rasmus βρίσκουν καταφύγιο σε μια δεξαμενή. Έξι χρόνια αργότερα, βγαίνουν έξω για να ψάξουν τον πατέρα τους, έναν επιστήμονα που τους άφησε στο καταφύγιο, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, γίνονται μέλη μιας ομάδας νεαρών επιζώντων και μαζί ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη Δανία και τη Σουηδία αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος και για τον πατέρα των αδελφών που μπορεί να είναι σε θέση να δώσει τις απαντήσεις και τη θεραπεία.

  • Το Δάσος (The Forest, Γαλλία) 1 season (2017)

Η αστυνομία εξερευνά την εξαφάνιση στο δάσος μιας εφηβης κοπέλας, JenniferLenoir. Με τη βοήθεια της δασκάλας της, η οποία είχε τραυματική εμπειρία στο ίδιο δάσος όταν ήταν νέα, έρχονται στο φως μια σειρά από δυσάρεστα μυστικά.

  • Μαρτσέλα (Marchella, Αγγλική)2 seasons (2016- 2018)

Η Μαρτσέλα Μπάκλαντ, πρώην ντετέκτιβ, αποφασίζει να επιστρέψει στη δουλειά όταν ο γάμος της διακόπτεται απότομα.Καλείται να συνεχίσει την έρευνά της για δολοφονίες από το 2005, όταν φαίνεται ότι ο υπεύθυνος σειριακός δολοφόνος επέστρεψε. Η Μαρτσέλα ωστόσο παθαίνει επεισόδια απώλειας μνήμης. Όταν ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά, η ερωμένη του άντρα της βρίσκεται δολοφονημένη και Μαρτσέλα ανησυχεί ότι η ίδια μπορεί να εμπλέκεται στην δολοφονία της.

  • Σήμα Μηδέν (Zone Blanche ή Black spot) – 2 seasons (2017- 2019)

Η σειρά διαδραματίζεται σε μια δασική περιοχή της Γαλλίας, στην κωμόπολη Villefranche, όπου τα ποσοστά ανθρωποκτονιών είναι εξαπλάσια από τον εθνικό μέσο όρο της χώρας. Ένας εισαγγελέας αναλαμβάνει να διερευνήσει τις υποθέσεις αυτές, σε συνεργασία με τους τοπικούς αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη ασχολούνται για καιρό με την εξαφάνιση ενός νεαρού κοριτσιού. Όμως κανένας «Ξένος» δεν είναι ευπρόσδεκτος σε μια κωμόπολη που κρύβει δεκάδες ένοχα μυστικά, που συνδέονται με εγκληματικές πράξεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 5 ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΟ NETFLIX ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ

Περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας…

BONUS: Las chicas del cable

Στη Μαδρίτη του ’20, τέσσερις γυναίκες στον Εθνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών κάνουν την επανάστασή τους, αντιμέτωπες με ειδύλλια, φιλίες και τον σύγχρονο χώρο εργασίας.

Έρωτας, δράματα, Δολοπλοκίες, σχέσεις που δοκιμάζονται και στο επίκεντρο η φιλία τεσσαρων γυναικών που αγωνίζονται να βρουν την θέση τους στην Ισπανία του προηγούμενου αιώνα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στον χώρο εργασίας, αλλά και στον έρωτα. (Κ.Μ)

You may also like