8 πράγματα που δεν ξέρατε για τη λευκή σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα είναι κατά πολλούς «καλύτερη» και γευστικότερη από την γάλακτος ή τη μαύρη λόγω της ιδιαίτερης γεύσης που προσφέρει στους γευστικούς μας κάλυκες. Σίγουρα μας έχει χαρίσει ανά διαστήματα αξέχαστες εμπειρίες κατά την ώρα του επιδορπίου, αφού η παρέα της έχει τον τρόπο να τα κάνει όλα νοστιμότερα. Γι’ αυτό κι εμείς μαζέψαμε τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αγαπημένη μας σοκολάτα.

  1. Η λευκή σοκολάτα λέγεται ότι εθεάθη για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, ενώ η Nestle κυκλοφόρησε την πρώτη μπάρα λευκής σοκολάτας μέσα στη δεκαετία του 1930 στην Αμερική.
  2. Η καλή λευκή σοκολάτα δεν είναι άσπρη αλλά στο χρώμα του ελεφαντόδοντου, όπως δηλαδή και το βούτυρο κακάο που περιέχει. Κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνητούς χρωματισμούς, γεγονός που αναγράφουν στη συσκευασία.
  3. Δεν είναι όλες οι λευκές σοκολάτες το ίδιο. Διαφέρουν ανάλογα με τη γεύση, την υφή, τη γλυκύτητα και το χρώμα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζονται.
  4. Η λευκή σοκολάτα έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη συγκριτικά με την κανονική.
  5. Στην Αμερική, για να λέγεται μία σοκολάτα «λευκή» πρέπει να έχει τουλάχιστον 20% του βάρους της βούτυρο κακάο και η ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά να μην ξεπερνούν το 55%. Το ίδιο ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως τον περιορισμό στα γλυκαντικά.
  6. Δεν ενδείκνυται να προσπαθούσε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα με μαύρη, καθώς η λευκή θέλει μεγαλύτερη προσοχή γιατί είναι εύκολο να καεί.
  7. Στο εξωτερικό είναι τάση να συνδυάζεται με τον καφέ, καθώς, όπως λένε, κολακεύει το ένα το άλλο. Τα τελευταία χρόνια γίνεται και στην Ελλάδα κι έτσι έχουμε, για παράδειγμα, mochaμε λευκή σοκολάτα ή και σκέτη ζεστή σοκολάτα σαν ρόφημα.
  8. Έχει λιγότερα οφέλη από τη μαύρη σοκολάτα, αφού φτιάχνεται από βούτυρο κακάο κι όχι από το ίδιο το κακάο, που είναι κι αυτό που έχει όλες τις ευεργετικές ικανότητες.

You may also like