9+1 λόγοι για να “απολαύσουμε” τον χωρισμό

Vanessa Paradis, Nicole Kidman και Kate Winslet είναι μόνο μερικές από τις γυναίκες που άνθισαν μετά το χωρισμό τους. Ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο μπορεί να θεωρηθεί ένας μικρός θάνατος σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους γκουρού του είδους. Ας πούμε λοιπόν πως είναι όντως έτσι ή τέλος πάντων κάπως έτσι. Χτυπηθήκατε, κλάψατε και μετανιώσατε, κατά την γνωστή πλέον διαδικασία που βιώνουμε κάθε φορά μετά από ένα χωρισμό εμείς οι γυναίκες, καθότι εγκεφαλικά και συναισθηματικά όντα. Μετανιώσατε για όσα δώσατε (βλ. χατίρια, γλυκόλογα και λοιπά κανακέματα) και για όσα δεν δώσατε (βλ. όσα είχατε θαμμένα βαθιά μέσα σας, βρισιές και λοιπά παρασήματα). Και αφού κλείσει αυτός ο κύκλος τύπου “θα βάψω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες” ξεκινάει ένας άλλος κύκλος. Και αυτός ο κύκλος, αγαπημένες μας, είναι ο καλύτερος.
Σ’αυτό το κύκλο έρχονται όλα τα υπέρ. Γιατί ναι! Ο χωρισμός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός και αναστηλωτικός. Πάμε να τα δούμε μαζί λοιπόν αυτά τα 9+1 θετικά αποτελέσματα ενός χωρισμού (και δεν πάνε απαραίτητα με σειρά προτεραιότητας).

1. Βγαίνετε περισσότερο με τους φίλους σας, πηγαίνοντας όπου θέλετε χωρίς να πρέπει να δώσετε εξηγήσεις για το που πηγαίνετε, τι ώρα πηγαίνετε και κυρίως με ποιους ακριβώς πηγαίνετε.

2. Λέτε τέρμα στη γνωστή ανασφάλεια γνωστή και ως “μανούρα” από το αντίθετο φύλο. Που να είναι άραγε; Με ποια να είναι; Γιατί δεν απάντησε στο μήνυμά μου; Γιατί δε με πήρε τηλέφωνο;

3. Από την άλλη μεριά υπάρχει και αυτή η συνεχής αγωνία τύπου μήπως έκανα κάτι εγώ; Μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε; Όχι αγαπημένες μου. Αν δεν σας καλεί όσο συχνά θεωρείται κοινά αποδεκτό τότε τα τινά είναι δύο. Ή δε τον ενδιαφέρετε και τόσο πολύ ή απλά δεν έχει καταλάβει τις δικές του υποχρεώσεις σε αυτό που ονομάζεται “ΜΑΖΙ”.

4. Δεν πρέπει να είσαστε συνέχεια στη τσίτα με αποτριχώσεις, βαμμένα νύχια και φτιαγμένα μαλλιά για να του αρέσετε. Αν θέλετε πλέον να κυκλοφορείτε σαν τη γυναίκα των σπηλαίων δεν θα λάβετε αυτό το υπέροχο και συνάμα γοητευτικό μειωτικό βλέμμα τύπου “Μα καλά πως κυκλοφορείς έτσι;”. Και σ’αυτό το σημείο θέλουμε να προσθέσουμε πως όχι. Δεν υστερείτε σε κάτι. Και πιστέψτε μας, τα μοντέλα της Victoria Secret έχουν καλύτερες προτάσεις από το να τα φτιάξουν με τον πρώην σας.

5. Δεν χρειάζεται να αποδεικνύετε κάθε τρεις και λίγο την αξία σας ως άνθρωπος. Το πόσο καλή και ευγενική είστε. Το πόσο ικανή και χρυσοχέρα και όλα τα σχετικά. Ελευθερωθείτε!

6. Βγείτε έξω, φλερτάρετε (ή και όχι). Σταματήστε να κινείστε συνέχεια στους ίδιους κύκλους και γνωρίστε επιτέλους καινούργιο κόσμο.

7. Το σπίτι σας ξαναγίνεται επιτέλους δικό σας. Χωρίς να πρέπει να μετατρέπεστε σε θεά Κάλι μετά το γραφείο ώστε να το καθαρίσετε και να το ετοιμάσετε για να περιμένει την άφιξη του Πασσά.

8. Μαγειρεύετε το φαγητό που εσείς θέλετε να φάτε, ή ακόμα καλύτερα παραγγέλνετε για να καλύψετε αυτή τη λιγούρα που σας πιάνει κάθε τόσο για μια λαχταριστή πίτσα ας πούμε (τυχαίο το παράδειγμα). Και δεν αναγκάζεστε να φτιάχνετε αυτά που αρέσουν σε εκείνον ή να ξεσηκώνετε καινούργιες συνταγές για να του κάνετε εντύπωση. Άντε που είχε και στο χωριό του “Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με σάλτσα πράσινου πιπεριού Μαδαγασκάρης”.

9. Γεμίστε τον ελεύθερό σας χρόνο πλέον με καινούργια πράγματα και καινούργια χόμπι. Διαβάστε αγαπημένους σας συγγραφείς και κάντε όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία είχατε θυσιάσει για να είστε αφοσιωμένες στον καλό σας.
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 10. Ξεκινάτε και πάλι γυμναστήριο. Γίνεστε fit και ασχολείστε και πάλι με τον εαυτό σας γυρνώντας σε ευεργετικές δραστηριότητες για το πνεύμα αλλά και το σώμα. Άλλωστε ο χωρισμός θεωρείται ο κυριότερος γυναικείος λόγος καινούργιας συνδρομής στο γυμναστήριο. Ναι καλά καταλάβατε, είναι πιο πάνω στη λίστα ακόμα και από τους λόγους υγείας (ει δυνατόν).

PLUS: Μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή σας, θα σας χαρίσει την χαμένη σας αυτοπεποίθηση που είμαστε σίγουρες πως μετά το χωρισμό είναι πιο θαμμένη και από την άβυσσο.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like