9/9/2014 : Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, το Φεγγάρι του Θερισμού στις 16º του Ιχθύ (από τη Χρ. Θεοχάρη)

full-moon-Επιστρέψαμε πίσω στην καθημερινότητα, στην (σκληρή) πραγματικότητα, στο εδώ και τώρα. Ο ουρανός τουΣεπτεμβρίου μας προσγειώνει στη Γη, αλλά η αυριανή Πανσέληνος, στο 2ο δεκαήμερο του ονειρικού Ιχθύ, είναι σε αρμονία με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο του Νερού με τρεις αστεροειδείς: Οι Vesta και Ceres στο Σκορπιό και ο αστεροειδής Juno στον Καρκίνο, κάνουν ακριβές τρίγωνο με τη Σελήνη και λειτουργούν ως καταλύτες,  ενισχύοντας την διαίσθησή μας και φορτίζοντας το υγρό στοιχείο που υπάρχει μέσα μας, δημιουργώντας αναταράξεις και φουσκοθαλασσιές. Γεμίζουμε με θεραπευτική δύναμη για να μπορέσουμε να γιατρέψουμε τραύματα του παρελθόντος και να λειτουργήσουμε με κατανοήση και συμπόνια, απελευθερώνοντας όσους/όσες μας δημιούργησαν αυτά τα τραύματα. Το υδάτινο στοιχείο μας γιατρεύει και μας κατευνάζει.

Η Πανσέληνος του Θερισμού, όπως την χαρακτηρίζουν οι Ινδιάνοι της Αμερικής – το τελευταίο Supermoon του χρόνου, μας καλεί να βάλουμε σε μια τάξη τη ζωή μας, να αξιολογήσουμε όσα έγιναν και όσα ζήσαμε το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, να αποκαλύψουμε ο,τι μας πλήγωσε, να κατανοήσουμε και να ευλογησουμε όσα έχουμε στη ζωή μας ως καταστάσεις και ως διαπροσωπικές σχέσεις.

Μια πολύ θηλυκή Πανσέληνος που αναδεικνύει την αρχετυπική Μεγάλη Μητέρα.  Αυξάνει στο μέγιστο τα επίπεδα δεκτικότητας, ενσυναίσθησης, ευαισθησίας και μας καλεί να συγχωρέσουμε, να ξεπλύνουμε στη θάλασσα του συναισθήματος όσους μας έχουν πονέσει και να τους αφήσουμε πίσω μας. Η Σελήνη αυτή είναι και σε σύνοδο με το Χείρωνα, τον πληγωμένο θεραπευτή στους Ιχθείς, που σημαίνει πως οι πληγές μας ανεβαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύπτονται για να ξεπλυθούν κι αυτές στο φως του Φεγγαριού που σαρώνει τα καταπιεσμένα συναισθήματά μας σαν παλιρροιακό κύμα…Μην φοβηθείτε, κλάψτε. Τα δάκρυα ξεπλένουν τον πόνο και ξαλαφρώνουν καρδιά και ψυχή.Μη φοβηθείτε, δώστε. Ποτέ κανείς δεν έχασε όταν έδωσε, ακόμη και ένιωθε ότι δεν είχε άλλα αποθέματα.

Λέξεις-κλειδιά: Θεραπεία, Δοτικότητα, Συμπαντική Τάξη, Όνειρα, Συντροφικότητα, Γαλήνη, Αντίθεση, Απομυθοποίηση, Θυσία, Ατομικότητα, Τραύμα, Συμπόνια, Διάκριση, Συναίσθημα, Υδάτινο Στοιχείο, ο Θησαυρός της Γης.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου για κάθε ζώδιο(Διαβάστε και τον ωροσκόπο σας)

Sidney_Hall_-_Urania's_Mirror_-_Aries_and_Musca_BorealisΚριός
Μια πνευματική αφύπνιση ή μια αποκάλυψη κάποιου είδους είναι πολύ πιθανά αυτή τη μαγική Πανσέληνο στους Ιχθείς που φωτίζει το 12ο σπίτι των ονείρων και των φαντασιώσεών σας. Ναι, μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας και ότι έχετε στερηθεί την προσοχή και την αποδοχή που σας αξίζει. Ωστόσο, είναι πιθανό να χρειάζεστε περισσότερο χρόνο μόνοι/ες για να θεριέψει πάλι η δημιουργικότητα και η έμπνευση ή για να επουλώσετε τις πληγές σας πριν μπείτε ξανά πίσω στη μάχη της καθημερινότητας.

Ταύρος
Μαθαίνετε να προσφέρετε βοήθεια σε φίλους, ομάδες και οργανώσεις-αυτό είναι το μάθημα αυτής της Πανσελήνου που φωτίζει το 11ο σπίτι σας, του κοινού και της ομαδικής εργασίας. Θα μπορούσε όμως και να πυροδοτήσει συναισθήματα που σας βάζουν στο ρόλο του θύματος. Όχι, δεν πρέπει να θυσιάσετε όλες τις επιθυμίες σας για να συμπαρασταθείτε στους άλλους, αλλά να είστε σε θέση να δώσετε περισσότερα από τον εαυτό σας χωρίς να χάσετε κομμάτια σας που είναι ζωτικής σημασίας. Καλύτερα συζητείστε τις προσδοκίες σας και τη διάθεση σας για δέσμευση πριν αποφασίσετε ν’ αφοσιωθείτε σε κάποιο σκοπό.

Δίδυμοι
Έχετε κουράσει τον εαυτό σας πάρα πολύ με τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις,κι αυτή η κούραση βγαίνει στην επιφάνεια τώρα με την Πανσέληνο στους Ιχθείς,η οποία σχηματίζεται στο 10ο σπίτι σας, της καριέρας, όπου η αφοσίωση και οι προσδοκίες για επαγγελματική και οικονομική πρόοδο είναι πολύ υψηλές. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επιλέξετε πολύ προσεκτικά τις εργασίες που αναλαμβάνετε αντί να πείτε ναι σε όλα. Θα σας έρθει η έμπνευση για ένα δικό σας επαγγελματικό project-ίσως ακόμη και ν’ αρχίσετε τη δική σας μικρή επιχείρηση-αυτό είναι το θετικό αυτής της Πανσελήνου.

 
Καρκίνος
Αυτή η Πανσέληνος στους Ιχθείς, η γεμάτη οράματα& όνειρα,παρασύρει τη σκέψη σας: από τα συνήθη ζητήματα της καθημερινότητας μπαίνετε σε μια άλλη πραγματικότητα, βλέπετε το bigpicture. Σχηματίζεται  στο 9ο σπίτι σας της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Ταξιδιού, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον σας για κάθε τι υψηλό και μακρινό μπορεί να σας γεμίσει με ελπίδα για το μέλλον σας και να σας κάνει να ξεκολλήσετε –επιτέλους-από το παρελθόν. Δημιουργικά projects μπορούν να τεθούν τώρα σε μια πιο στέρεη βάση, αν τους δώσετε ενέργεια και έμπνευση, και αν υλοποιήστε–επιτέλους- τις (άπειρες) ιδέες σας.

LeoGroup_LionlogoΛέων
Θα νιώσετε υπερευαισθησία όσον αφορά πιο σημαντικές σας σχέσεις μ’ αυτή την τρυφερή και συναισθηματική Πανσέληνο στους Ιχθείς στον 8ο οίκο σας, του βαθιού συναισθήματος και του μοιράσματος. Αν και μπορεί να προσελκύσετε ευάλωτους, αβέβαιους ή μη ρεαλιστές συντρόφους, θα κερδίσετε όντως πολλά αν μαλακώσετε κι ανοίξετε την ψυχή σας. Η εμπιστοσύνη και η πίστη στη ζωή μπορεί να αυξηθούν όταν θα αποποιηθείτε της ανάγκης να βρείτε όλες τις απαντήσεις και να είστε πρόθυμοι/ες ν’ ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας στις αβεβαιότητες που εμπεριέχει μια πιο έντονη συντροφικότητα.

Παρθένος
Αυτή η Πανσέληνος στους Ιχθείς προσγειώνεται στο 7ο σπίτι σας των σχέσεων και των συνεργασιών και σας προσφέρει σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το πώς πρέπει να μοιράζεστε τη ζωή σας με τους άλλους. Η συμπόνια είναι το κλειδί εδώ, δεδομένου ότι είστε υπερβολικά αναλυτικοί/ες και η κριτική σας υψώνει τείχος στους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να «μασήσετε»  από τις φαντασιώσεις ενός άλλου/μιας άλλης, αλλά μπορεί να έρθετε πιο κοντά, εφόσον θα σεβαστείτε το δικαίωμά του/της να εκφράσει τα όνειρά του/της. Μερικές φορές, ξέρετε, η λογική πρέπει να παραμερίσει για ν’ αφήσει την αγάπη να έρθει κοντά.

Ζυγός
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα που πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα σας σ’αυτή την Πανσέληνο που σχηματίζεται στους ονειρικούς Ιχθείς και στο 6ο σπίτι σας της καθημερινής εργασίας, η οποία μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή με ανούσιες δραστηριότητες ή να σας πιέσει λόγω μιας αναποτελεσματικότητας που θα βιώσετε. Όντας πιο ευαίσθητοι/ες τώρα για το πώς πρέπει να λειτουργήσετε σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο, θα σας αποκαλύψει τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε την ευημερία σας και να γίνετε πιο αποτελεσματικοί/ες στη δουλειά σας.

Σκορπιός
Ίσως υπάρχει μαγεία στον αέρα με αυτή την μυστικιστική, εμπνευσμένη Πανσέληνο στους Ιχθείς,στον 5ο οίκο σας της αυτο-έκφρασης και του ρομάντζου. Το φλερτ και η δημιουργικότητα θα ρέουν εύκολα-αρκεί ν’ αφήσετε τη φαντασία σας και την τόλμη σας να σας οδηγήσουν. Ξεκινήστε με το όνειρό σας –όποιο κι αν είναι αυτό- και στη συνέχεια βρείτε έναν τρόπο να γίνει πραγματικότητα αντί να έχετε μια αρνητική άποψη της πραγματικότητας που σας εμποδίζει να βιώσετε τη χαρά. Καταπολεμήστε την αμφιβολία σας με την ανάλογη πίστη-θα σας βοηθήσει πολύ!

Τοξότης
Κοιτάξτε προς τα μέσα, στην ψυχή σας, για να κατανοήσετε και να ξεμπερδέψετε θέματα από το παρελθόν σας-αυτό είναι το δώρο αυτής της συμπονετικής Πανσελήνου στους Ιχθείς. Είναι που φωτίζει τον 4ο οίκο σας που εκπροσωπεί τις ρίζες και την οικογένεια και που αναμοχλεύει συναισθήματα που θα μπορούσαν, ίσως, να σας θέσουν εκτός ελέγχου. Το να παραδοθείτε στα συναισθήματά σας μπορεί να μην φαίνεται ασφαλές, αλλά οι ανταμοιβές του ν’ αντιμετωπίσετε άλυτα προβλήματα που εκκρεμούν,θα σας δώσει εντέλει περισσότερη ενέργεια για τη δημιουργία μιας πιο όμορφης ζωής.

capricorn-zodiac-symbol-wall-art-stickers-04Αιγόκερως
Οι συζητήσεις που γίνονται είναι διακριτικές και γεμάτες γλύκα,μ’αυτή την τρυφερή Πανσέληνο στους Ιχθείς στο 3ο σπίτι της επικοινωνίας σας. Οι κρίσιμες πληροφορίες προέρχονται έμμεσα μέσω χειρονομιών, με τη γλώσσα του σώματος και την επικοινωνία με τα μάτια. Μην ξεγελιέστε από τα ξερά δεδομένα που αγνοούν συναισθηματικά ζητήματα που υποβόσκουν. Θα μάθετε περισσότερα όταν θα ακολουθήσετε το ένστικτο που είναι συχνά πιο αξιόπιστο από τη λογική. Η φαντασία και η οικειότητα έρχονται όταν τα συναισθήματα ξεπερνούν τα γεγονότα.

Υδροχόος
Μια νέα προσέγγιση στο εισόδημα και τα περιουσιακά σας στοιχεία αποκαλύπτεται μ’ αυτή την Πανσέληνο, στο 2ο οίκο σας σας της αυτοεκτίμησης. Οικονομικές αποφάσεις που δεν καλύπτουν υψηλότερες φιλοδοξίες σας μπορεί να σας εξοικονομήσουν χρήματα τώρα, αλλά θα κοστίσουν περισσότερο αργότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να αισθάνονται εμπνευσμένη από ό, τι κάνετε, αντί να ακολουθείτε τη συνήθη επιχειρηματική πρακτική. Επενδύοντας σε ό, τι αναπαύει την καρδιά σας & διεγείρει το μυαλό σας θα ανταμείψει τελικά και το πορτοφόλι σας.

 
Ιχθείς
Αυτή η Πανσέληνος στο ζώδιό σας, σας τοποθετεί στο προσκήνιο-ειδικά εσάς του 2ου δεκαημέρου. Ακόμα και αν οι άλλοι δεν σας έχουν προσέξει, είναι εύκολο να αισθανθείτε ότι όλα τα μάτια είναι πάνω σάς. Τα καλά νέα είναι ότι το ευνοϊκό τρίγωνο του αξιόπιστου Κρόνου με τη Σελήνη, υποστηρίζει τα όνειρά σας, δίνοντάς τους παράλληλα μια αίσθηση πρακτικότητας. Αφήστε να φύγει ό, τι και οποίος/α δεν χρειάζεστε.Μπορεί να πρέπει να δημιουργήσετε τον απαραίτητο χώρο για να πάρει τη ζωή σας μια νέα, πιο θετική κατεύθυνση.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σχετικά άρθρα:

Παρθένος, η ήρεμη δύναμη, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

Τα δώρα του Δία για κάθε ζώδιο, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

You may also like