Πρόταση για βιβλίο : «Κάποιος με έχει ματιάσει»

Αν η καθημερινότητά σου έχει πια τη γεύση της ρουτίνας, αν αναζητάς ένα βιβλίο που θα σου προσφέρει μια ανάσα φρεσκάδας, γέλιο και ίσως λίγη αναζήτηση για τον εαυτό σου, τότε η Κατερίνα Μανανεδάκη με το νέο της μυθιστόρημα «Κάποιος με έχει ματιάσει»  είναι η ιδανική συγγραφέας για να εισχωρήσει στο μυαλό σου. Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία γεμάτη πάθη, ανατροπές και μία γυναικεία ηρωίδα που δεν μπορεί παρά να σε κερδίσει με την ειλικρίνειά της.

Η Βιολέτα είναι η ηρωίδα που θα σε βάλει στον τρελό της κόσμο. Ενδεχομένως, να είναι μια «συνηθισμένη» γυναίκα με όνειρα, φιλοδοξίες, πάθη και μια δόση αυτοσαρκασμού, αλλά ταυτόχρονα κάτι απόλυτα αληθινό και οικείο. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, η Βιολέτα κατακτά την προσοχή σου με τις σκέψεις της για τη ζωή, τις σχέσεις, και το άγνωστο… μάτι που τη ματιάζει. Το βιβλίο, μάλιστα, ξεκινά με μία σκηνή που όμοιά της δύσκολα θα βρεις: μια αναπάντεχη νυχτερινή εξομολόγηση μέσω μηνύματος από έναν άγνωστο. Και αν νομίζεις ότι ξέρεις τι θα ακολουθήσει, ετοιμάσου για τις ανατροπές που έρχονται.

Αυτό το μυθιστόρημα δεν είναι απλώς μια ρομαντική κωμωδία…

Είναι μια ιστορία που αγγίζει τις καθημερινές αγωνίες, τις σχέσεις, τις γυναίκες που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δουλειά, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα απρόοπτα της τύχης. Στη διάρκεια της αφήγησης, η Βιολέτα αναρωτιέται αν είναι απλώς άτυχη ή αν… κάποιος την έχει «ματιάσει». Είναι, τελικά, μια σύγχρονη γυναίκα η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους της και να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, ακόμα κι αν είναι μικρές και ξεκαρδιστικές.

Το βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός,  διαπραγματεύεται με έναν έξυπνο και πολύχρωμο τρόπο τις προκλήσειςτου σύγχρονου κόσμου: τις σχέσεις, την επαγγελματική επιτυχία, την προσωπική ολοκλήρωση, αλλά και την πίστη. Και μέσα από το χιούμορ, τις συναισθηματικές αντιφάσεις και τις υπερβολές, αναδύεται η πραγματική δύναμη της Βιολέτας. Μια δύναμη που προκύπτει από την αποδοχή των ατελειών μας και την ανάγκη να αναγνωρίσουμε ότι το να είσαι αληθινή, είναι η πιο γοητευτική και ισχυρή επιλογή.

Τι θα αγαπήσεις στο «Κάποιος με έχει ματιάσει»

Από την πρώτη στιγμή, το βιβλίο σε τραβάει μέσα στον κόσμο της Βιολέτας. Δεν έχει βαρετές σελίδες, ούτε χάνονται οι σκέψεις της. Η Μανανεδάκη φέρνει τον αναγνώστη κοντά στην ηρωίδα με ένα πολύ προσωπικό και γεμάτο χιούμορ τρόπο.

Βέβαια δεν λείπουν τα ερωτικά διλήμματα της πρωταγωνίστριας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στον Μιγκέλ και τον γλυκό Άλεξ. Οι άντρες της ιστορίας αποπνέουν τη γοητεία των λογοτεχνικών ρομαντικών ηρώων, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα των σχέσεων.

Το μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός,  αγγίζει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν κάθε γυναίκα. Μπορείς να αναγνωρίσεις τις δικές σου αντιφάσεις, τις στιγμές αμφιβολίας, και τις σκέψεις για το πώς η ζωή μας επηρεάζεται από τις επιλογές μας, αλλά και από τη συγκυρία.

Για ποια αναγνώστρια είναι ιδανικό το βιβλίο

Εάν ανήκεις στην κατηγορία της γυναίκας που πάντα αναζητά κάτι πιο ουσιαστικό κάτω από την επιφάνεια των γεγονότων, και ταυτόχρονα θέλεις να γελάσεις, να δεις τις αδυναμίες σου με χιούμορ και να ανακαλύψεις τα δυνατά σου σημεία, τότε το «Κάποιος με έχει ματιάσει» είναι το βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις. Από τη στιγμή που η Βιολέτα θα σε κάνει να αναρωτηθείς για την τύχη σου, μέχρι την ώρα που θα κλείσεις το βιβλίο γεμάτη θετική ενέργεια, η Μανανεδάκη θα σε κρατήσει κοντά της, κάθε σελίδα, με το ζωντανό και εκρηκτικό στιλ της.

Αναζήτησε λοιπόν τον τρόπο να χαλαρώσεις και να αφήσεις τον κόσμο της Βιολέτας να σε παρασύρει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις… ίσως κάποιος να σε έχει ματιάσει και σένα!

Featured image: freepik.com/@ijeab

You may also like

Leave a Comment