ΥΛΙΚΑ: (για 2-4 άτομα)
 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στις άκρες
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 3 κουταλιές βούτυρο
 Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
 Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.
Πηγή:sidagi.gr

