ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΥΕΞΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πολύ μας άρεσε όλο αυτό το εορταστικό κλίμα! Μας ξεκούρασε και μας έδωσε μια ανάσα για να ξεκινήσουμε με όρεξη την καινούργια χρονιά. Εννοώ τη θετική ενέργεια που αποκτήσαμε με λίγη παραπάνω ξεκούραση, φαγητό και διασκέδαση με τους αγαπημένους μας. Δυστυχώς, αυτή η περίοδος των γιορτών τελείωσεκαι θα πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο καιρό τα γεύματα, το αλκοόλ, τις περισσότερες ώρες ανάπαυσης και να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο με ισορροπημένα γεύματα που ταιριάζουν στην αθλητική μας δραστηριότητα. Πώς όμως μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις υπερβολές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

Ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε καλές συνήθειες.

Εξισορροπήστε ξανά τη διατροφή σας

Χρειαζόμαστε κάθε μέρα, μια ισορροπημένη διατροφή που να παρέχει στο σώμα σας πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.λπ.), υδατάνθρακες (ζυμαρικά, ρύζι), λίπη (λάδι, βούτυρο), βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Μετά την περίοδο των γιορτών, όταν τρώτε ιδιαίτερα πλούσια γεύματα, πρέπει να επιστρέψετε σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα γεύματά σας πρέπει να γίνουν βαρετά! Διαφοροποιήστε τις γεύσεις, την ποικιλία και την σειρά των γευμάτων σας.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά

Αδιαμφησβήτητα τα φρούτα και τα λαχανικά ρυθμίζουν την όρεξή σας διότι παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα αλλά και θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν το πεπτικό σας σύστημα σε τάξη. Τρώτε τουλάχιστον 5 κομμάτια φρούτων και λαχανικών την ημέρα – 3 κομμάτια φρούτων και 2 μερίδες λαχανικών (ωμά ή μαγειρεμένα) και θα ανακτήσετε ένα ισορροπημένο οργανισμό.

Σταματήστε το τσιμπολόγημα

Εάν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφύγετε το τσιμπολόγημα το πρωί ή το απόγευμα. Για να κρατήσετε την πείνα μακριά, πιείτε ένα ζεστό ρόφημα (τσάι, καφέ κ.λπ.) ή δημητριακά, ένα γαλακτοκομικό προϊόν ή φρούτα. Εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ένα διάλειμμα, τουλάχιστον φάτε μια μπάρα πρωτεΐνης. Είναι μία πρακτική λύση για να “μεταφέρετε” την πείνα σας σε σωστό γεύμα.

Πιείτε νερό

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας όσο το δυνατόν πιο τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με 1,5 έως 2 λίτρα την ημέρα, θα βοηθήσει στην εξάλειψη των αποβλήτων από το σώμα σας … Αλλά και στην καλή λειτουργία του οργανισμού σας διατηρώντας το σε ισορροπία.

Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε σωστά

Πρωταρχικός παράγοντας για να ανακτήσετε τη δύναμή σας, είναι σημαντικό να έχετε έναν καλό ύπνο.  Αν θέλετε να απολαμβάνετε ένα ποιοτικό ύπνο θα πρέπει να τηρήσετε μια πιο συγκεκριμένη ώρα που θα πηγαίνετε για ύπνο. Και ναι, καλό είναι να κοιμάστε νωρίς!

Επιλέξτε το πρόγραμμα ευεξίας κάθε μέρα

Εάν ένα πρόγραμμα ευεξίας τουλάχιστον για ένα μήνα! Η σπιρουλίνα είναι μια καλή αρχή για να σας βοηθήσει στις λειτουργίες του σώματός σας, χάρη στην πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά.

Η επίτευξη αυτών των στόχων στην αρχή του έτους είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανασυγκροτηθείτε από τις κραιπάλες των γιορτών και να επιστρέψετε στην καθημερινή σας σωματική κατάσταση χωρίς μεγάλη δυσκολία!

Featured image: unsplash.com/@rsanchescarvalho

You may also like