ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, όταν το δέρμα εκτίθεται υπερβολικά στον ήλιο, τα κύτταρα της επιδερμίδας μπορούν να υποστούν βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα και, συχνά, στο ενοχλητικό ξεφλούδισμα του δέρματος. Το σώμα αντιδρά αυξάνοντας την παραγωγή μελανίνης για να προστατεύσει τα εσωτερικά στρώματα του δέρματος, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντα αρκετή για να αποτρέψει τα εγκαύματα. Όταν τα κύτταρα της επιδερμίδας καταστρέφονται, το σώμα τα αποβάλλει, προκαλώντας το ξεφλούδισμα. Το ξεφλούδισμα είναι η φυσική αντίδραση του δέρματος στην υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τα κατεστραμμένα κύτταρα και να ανανεωθεί. Πώς αντιμετωπίζεται όμως το ξεφλούδισμα;

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα. Χρησιμοποιήστε πλούσιες ενυδατικές κρέμες για να βοηθήσετε το δέρμα σας να ανακτήσει την υγρασία που έχασε. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, αποφύγετε την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο. Φοράτε προστατευτικά ρούχα και χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό, μην τραβάτε το ξεφλουδισμένο δέρμα. Αφήστε το να πέσει φυσικά για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά και μόλυνση.

Για να βοηθήσετε το δέρμα σας να αναρρώσει και να αποκατασταθεί, χρειάζεται να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα:

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

Αυτό το καταπραϋντικό βάλσαμο είναι ιδανικό για την ανακούφιση του κατεστραμμένου δέρματος. Περιέχει πανθενόλη (Βιταμίνη Β5) που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος και μαλακτικά που ανακουφίζουν από τον ερεθισμό και την ξηρότητα. Είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα, είναι υποαλλεργικό και χωρίς άρωμα. Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα δύο φορές την ημέρα.

Avène Cicalfate Restorative Skin Cream

Αυτή η κρέμα επανόρθωσης είναι εξαιρετική για το ερεθισμένο και κατεστραμμένο δέρμα. Βοηθά στην αναδόμηση του δέρματος και περιέχει αντιβακτηριακούς παράγοντες που προστατεύουν από μολύνσεις. Είναι  για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για βρέφη. Εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα στις επηρεασμένες περιοχές.

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

Αυτό το προϊόν είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Είναι ιδανικό για την ανακούφιση από το ξεφλούδισμα και τη δημιουργία ενός προστατευτικού φράγματος στο δέρμα. Είναι πολύ ενυδατικό και κατάλληλο για χρήση σε μεγάλες περιοχές του σώματος. Εφαρμόστε όσο συχνά χρειάζεται.

Η πρόληψη, είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία, οπότε μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να προστατεύετε το δέρμα σας κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο.

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like