ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΩΣ ΑΣΚΗΣΗ;

Πολλές φορές, σκεφτόμαστε ότι ίσως χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες σε ένα γυμναστήριο, για μια πιο συστηματική άσκηση αλλά λόγω χρόνου δεν τα καταφέρνουμε αρκετά. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε αυτές τις ενοχές, είναι να περιοριζόμαστε μονάχα στο περπάτημα, ως μοναδικός τρόπος εκγύμνασης. Είναι όμως αρκετό; Ενδεχομένως, είναι περιπτώσεις που αυτό είναι υπεραρκετό για κάποιους από εμάς…Αλλά τι γίνεται με την ενδυνάμωση των μυών, των οστών και των αρθρώσεων που δέχονται αρκετούς κραδασμούς ημερησίως; Ίσως δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος αλλά κυρίως τρόπος. Προσπαθούμε να εντάξουμε λίγες ασκήσεις σε συνδυασμό πάντα με το περπάτημα,έτσι ώστε να μας βοηθήσουν στο μυοσκελετικό μας σύστημα και να αποφεύγουμε πολύ συχνά πόνους ή εύκολους τραυματισμούς. Ας δούμε τι θα βοηθούσε σε μια mini διαδρομή…

Διατάσεις

Το βάδισμα ή το γρήγορο περπάτημα δεν αρκεί από μόνο του, αν στο τέλος δεν κάνεις ένα μικρό κύκλο διατάσεων, που θα σε βοηθήσουν κυριολεκτικά για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ευεξία και όρεξη για δουλειά. Συνήθως, αυτό που κυρίως γίνεται όταν ξεπερνάς τα λεπτά που έχεις δρομολογήσει για την καθημερινή σου άσκηση, είναι να ενεργοποιούνται σταδιακά περισσότεροι μυϊκές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάνει ένα πολύ καλό ζέσταμα.Αυτό που χρειάζεται, είναι να διαθέσεις άλλο ένα μισάωρο για να ξεμουδιάσεις το σώμα σου με διατάσεις. Ανέβασε υψηλότερα τον πήχη λίγο λίγο κάθε φορά, με διαφορετικές ασκήσεις ώστε να μην βαρεθείς γρήγορα. Ασκήσεις Tai Chi ή λίγη γιόγκα είναι ότι καλύτερο.

Βαράκια ή λάστιχα;

Αν πηγαίνεις γυμναστήριο όλα είναι εκεί και σε περιμένουν για να πειραματιστείς σωστά. Ο κύριος στόχος, δεν είναι να επιλέξουμε τα περισσότερα βάρη, αντιθέτως τις πολλαπλές επαναλήψεις. Η ενδυνάμωση δεν χτίζεται γρήγορα και επώδυνα. Θέλει υπομονή και επανάληψη για αποφυγή τραυματισμών. Τα λάστιχα είναι μια safe zone για να μην υπερβείς το όριο άθελα σου και χάσεις τον έλεγχο. Σε βοηθούν να γυμνάζεσαι με το κέντρο του βάρους σου και να αποκτάς σωστή μυϊκή ενδυνάμωση όπου κι αν βρίσκεσαι. Είτε σε μια βόλτα έξω στο πάρκο ή σε ένα χώρο άθλησης. Τις ισορροπίες τις βρίσκουμε παρέα με ένα ειδικό ή με ένα φίλο που βρίσκεται στο ίδιο mood με εμάς.

Διασκέδασε με λίγο μουσική την ώρα της άσκησης διότι σε βοηθά να συνεχίσεις με όρεξη.

Featured image: unsplash.com/@sincerelymedia

You may also like