BEAUTY ALERT: ΤΑ 5 ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το ξέρατε ότι πολλά από αυτά που κάνετε καθημερινά για την εμφάνισή σας, αντί να τη βελτιώσουν, την καταστρέφουν. Παράλληλα μπορεί να δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα στο δέρμα σας.  Είτε από άγνοια είτε από ανία, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για εσάς και το δέρμα σας… Κι ήρθε η ώρα να γίνει η αλλαγή. Διαβάστε τα παρακάτω συνήθη λάθη που σχετίζονται με το μακιγιάζ κι αν πιάσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι από αυτά (ή και όλα) ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…

5 Λάθη στο μακιγιάζ
  1. Λάθος επιλογή/εφαρμογή

Τοποθετώντας το foundation, στόχος μας είναι η δημιουργία ενός αψεγάδιαστου προσώπου, το οποίο θα μας χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα. Όταν, όμως, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ όση πρέπει ή όταν η απόχρωση δεν είναι η κατάλληλη για το δέρμα μας, καταφέρνουμε το ακριβώς αντίθετο.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα επισκεφτείτε το  κατάστημα καλλυντικών συμβουλευτείτε την αρμόδια υπάλληλο για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για εσά. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, απλώστε το προϊόν στο δέρμα σας μέχρι αυτό να μη φαίνεται.

  1. Mascara στις κάτω βλεφαρίδες.

Φυσικά και είμαστε 100% υπέρ της mascara, αφού «ανοίγει» τα μάτια και δίνει πολύ έντονο βλέμμα, με την προϋπόθεση ότι αυτή χρησιμοποιείται σωστά. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να την τοποθετείτε στις κάτω βλεφαρίδες καθώς όχι μόνο δε βελτιώνετε την εμφάνισή σας αλλά τη χειροτερεύετε.

Η mascara πολλές φορές «φεύγει» από τις βλεφαρίδες και πέφτοντας δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα το βλέμμα να στερείτε την ένταση και να δείχνει κουρασμένο. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη mascaraγια να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

  1. Κοιμάστε χωρίς να αφαιρέσετε το make-up.

Μπορούμε να καταλάβουμε ότι όταν γυρίζετε σπίτι το βράδυ είστε κουρασμένες. Το  ότι μπορεί, όμως, να κοιμάστε χωρίς να έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας απ’ όλα τα προϊόντα με τα οποία το έχετε επιβαρύνει, όχι. Με το να αφήνετε το make-up όλο το βράδυ, το μόνο που καταφέρνετε είναι να φράξετε τους πόρους σας. Κι αυτό μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, θαμπή επιδερμίδα και ακμή. Είστε σίγουρες ότι ακόμα βαριέστε;

  1. Δεν ενυδατώνετε το σώμα σας.

Η παράλειψη ενυδάτωσης του σώματος είναι ένα κοινό λάθος, αφού όλη η προσοχή εστιάζεται στο δέρμα του προσώπου. Και παρόλο που πιστεύετε ότι αυτήν την περίοδο δεν υπάρχει φοβερή ανάγκη, γιατί το σώμα μας καλύπτεται από πολλές στρώσεις ρούχα… Τώρα υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο κρύος αέρας, η εσωτερική θέρμανση και τα ζεστά μπάνια στερούν από το δέρμα μας από την υγρασία που χρειάζεται.

Η λύση είναι απλή: Μετά το μπάνιο, τοποθετήστε body lotion, αφήστε τη να απορροφηθεί και φορέστε τα ρούχα σας. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Last but not least…
  1. Δεν πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ.

Τα πινέλα του μακιγιάζ, όσο βαρετό κι αν ακούγεται, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, make-up, σκόνη και βακτήρια παγιδεύονται ανάμεσα στις τρίχες της των πινέλων… Kι έτσι είναι πολύ πιθανό την επόμενη φορά να σας φράξουν τους πόρους και να δημιουργήσουν σπυράκια. Μην παραλείπετε, λοιπόν, να πλένετε τα πινέλα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα -ιδανικά σε ζεστό νερό.

Featured image: @KoolShooters/pexels.com

You may also like