Beauty crush of the week: White Caviar Eye Extraordinaire

Άνακαλύψτε τη δύναμη του φωτός με τη White Caviar Eye Extraordinaire, με την La Prairie  να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Επιστήμη του Φωτός για να αντιμετωπίσει την αρχιτεκτονική των ματιών στον κόσμο του φωτός. 

Το σχήμα και η επιρροή του στο πώς αλληλεπιδρά το φως στα επίπεδα του προσώπου – και συγκεκριμένα στην κομψή καμπύλη του φρυδιού, στο περίγραμμα του βλεφάρου, αλλά και στο σχήμα των ματιών – είναιτα καθοριστικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική του ματιού.

Εμπνευσμένοι από τις παρατηρήσεις του Le Corbusier πάνω στο φως και το σχήμα, οι επιστήμονες της La Prairie επιδιώκουν να διερευνήσουν πώς το φως αποκαλύπτει το σχήμα και πώς το σχήμα αποκαλύπτει το φως – ειδικά στο τρισδιάστατο τοπίο της περιοχής των ματιών. Το αποτέλεσμα των ευρημάτων τους είναι η White Caviar Eye Extraordinaire, μια πλούσια, φίνα δημιουργία που δίνει φως στη μοναδική αρχιτεκτονική του ματιού – μιαπεριοχή με καμπύλες και γωνίες, δημιουργώντας αντιθέσεις και σκιές.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Το 2019, η La Prairie παρουσίασε την Εξίσωση του Φωτός, η οποία εκφράζει τη φωτεινότητα του δέρματος ως συνάρτηση του χρώματος και της αντανάκλασης. Για την περιοχή των ματιών όμως, ένα πρόσθετο στοιχείο πρέπει να εισαχθεί στην Εξίσωση του Φωτός. Λόγω της τρισδιάστατης αρχιτεκτονικής του ματιού, σε αυτή την περιοχή του προσώπου η φωτεινότητα δεν εξαρτάται μόνο από το χρώμα και τις αντανακλάσεις, αλλά και από το σχήμα. Το χρώμα και ο αντικατοπτρισμός καθορίζουν την ποιότητα και την ένταση του φωτός ως συνάρτηση της ποιότητας της επιδερμίδας. Το σχήμα ενορχηστρώνει τη κατανομή των εντάσεων του ανακλώμενου φωτός, δημιουργώντας ένα μοτίβο αντιθέσεων μεταξύ των σκιών και του φωτός.

Η White Caviar Eye Extraordinaire έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει και τις τρεις πτυχές.

ΧΡΩΜΑ

Το χρωματικό φάσμα του δέρματος αποτελείται από χρωστικές που προκύπτουν φυσικά και σχετίζονται με τις διαφορετικές στιβάδες δέρματος. Αυτές οι χρωστικές απορροφούν το φως με αποτέλεσμα τη μείωση της έντασης του φωτός που ανακλάται από την επιδερμίδα. Με την ηλικία, η ποσότητα αυτών των χρωστικών αυξάνεται μειώνοντας έτσι τη φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας κάνοντάς την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ώριμη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτές οι χρωματικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην περιοχή των ματιών, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό από τη φύση του.

Η σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια από τη ρύπανση συσσωρεύονται στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Δημιουργείται έτσι ένα επιφανειακό πέπλο σωματιδίων που ελαττώνει τη φυσική, υγιή όψη μιας νεανική επιδερμίδας.

Με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση, η παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα μπορεί να αυξηθεί. Ειδικότερα σε ένα πιο ώριμο δέρμα, όπου μερικά μελανοκύτταρα μπορεί να υποστούν βλάβη από την αθροιστική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, προξενώντας την συνεχή υπερπαραγωγή μελανίνης. Κατά αυτό τον τρόπο προκαλείται αποχρωματισμός της επιδερμίδας τοπικά, γνωστός και ως κηλίδες γήρανσης, που μειώνουν τη φυσική του φωτεινότητα.

Το οξειδωτικό στρες που οφείλεται σε υπερβολικές ελεύθερες ρίζες μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό των πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένης της γλυκοζυλίωσης του κολλαγόνου. Επιπλέον, η μείωση της αιμοσφαιρίνης από τα κύτταρα του αίματος που διαρρέουν στον ιστό κάτω από τα μάτια -μέσω των εύθραυστων τριχοειδών αγγείων- οδηγεί στη συσσώρευση κίτρινων χρωστικών ουσιών. Το αποτέλεσμα είναι μια ασθενική όψη, κιτρινωπής απόχρωσης που μειώνει το φυσικό φως του δέρματος.

Η έκθεση σε εξωτερικούς παράγοντες στρες όπως οι ακτίνες UV, μικροοργανισμοί που προκαλούν ερεθισμούς και ελεύθερες ρίζες μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και διαστολή των τριχοειδών αγγείων στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο εμφανή όταν η επιδερμίδα ωριμάζει και γίνεται πιο λεπτή και τότε εμφανίζεται ο κόκκινος αποχρωματισμός – το δέρμα δείχνει ερυθρό και ανομοιογενές, η η όψη του δείχνει πιο θαμπή.

Η εμφάνιση της μωβ σκιάς κάτω από τα μάτια είναι κυρίως το αποτέλεσμα τόσο της οξυγονωμένης όσο και της ιδιαίτερα απο- οξυγονωμένης αιμοσφαιρίνης από τριχοειδή αγγεία που γίνονται εμφανή μέσα από το πολύ λεπτό δέρμα. Η σκοτεινή αυτή σκιά κάτω από τα μάτια γίνεται πιο έντονη με την ηλικία καθώς η επιδερμίδα λεπταίνει περαιτέρω.

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ

Το φως αντανακλά τέλεια μέσα από μια ομαλή επιφάνεια και από ακόμα πιο βαθιά μέσα από το πυκνό σύμπλεγμα κολλαγόνου. Με την πάροδο του χρόνου, η υφή της επιδερμίδας γίνεται ανομοιόμορφη και έτσι εμφανίζονται γραμμές. Ταυτόχρονα το σύμπλεγμα κολλαγόνου στο εσωτερικό της επιδερμίδας, χάνει την πυκνότητα και την δομή του. Η ικανότητα του δέρματος να αντανακλά το φως μειώνεται και η φυσική του φωτεινότητα χάνεται.

ΣΧΗΜΑ

Με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή των ματιών χάνει τη σφριγηλότητα και την πυκνότητα της. Προκαλώντας χαλάρωση, λέπτυνση του δέρματος κάτω από τα μάτια, στην εσωτερική γωνία των ματιών και στους κροτάφους. Αυτή η χαλάρωση του δέρματος, συνδυασμένη με το οίδημα κάτω από τα μάτια, το πρήξιμο, τα πόδια της χήνας και τις ρυτίδες έχουν ως αποτέλεσμα ένα λιγότερο καθορισμένο περίγραμμα των ματιών, οδηγώντας σε πιο εμφανείς σκιές και λιγότερη φωτεινότητα στην περιοχή των ματιών.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Οι καθαρές γραμμές του μαργαριταρένιου, κυλινδρικού δοχείου της White Caviar Eye Extraordinaire διακρίνονται από ένα λαμπερό, γλυπτό δαχτυλίδι που θυμίζει τις χάντρες της ομώνυμης συλλογής. Το ασημένιο γυαλιστερό καπάκι ανοίγει σαν κοσμηματοθήκη για να αποκαλύψει έναν ενσωματωμένο καθρέφτη που αντανακλά το φως. Με την πίεση του κουμπιού ενεργοποιείται μια καινοτόμος αντλία, – σχεδιασμένη ώστε να διατηρεί όλες τις ιδιότητες του Lumidose – απελευθερώνοντας την τέλεια δόση της άψογης λευκής κρέμας – την τέλεια δόση για εξαιρετική φωτεινότητα.

Η White Caviar Eye Extraordinaire συνοδεύεται από το Κεραμικό Μαργαριτάρι για να γίνεται μασάζ κατά την εφαρμογή του, που απαλύνει και ελαχιστοποιεί το οίδημα της περιοχής των ματιών, ενώ παράλληλα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της κρέμας. Το Κεραμικό Μαργαριτάρι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Η περιστρεφόμενη σφαίρα του, προσφέρει μια δροσερή αίσθηση. Η κυλινδρική του δράση επιτρέπει ένα απαλό μασάζ που αυξάνει την λεμφική αποστράγγιση και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Αυτό ευνοεί την απελευθέρωση θρεπτικών συστατικών και διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή μείωση των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η White Caviar Eye Extraordinaire είναι η Επιστήμη του Φωτός που ανυψώνεται σε μια τέχνη.

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ WHITE CAVIAR

Πρωί και βράδυ, καθαρίστε το πρόσωπο σας σχολαστικά. Εφαρμόστε το Skin Caviar Essence in Lotion, το πρώτο βήμα για πιο σφριγηλό δέρμα. Στο υπόλοιπο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, εφαρμόστε το White Caviar Illuminating Pearl Infusion, Συνεχίστε με τη White Caviar Eye Extraordinaire, με μια κυκλική κίνηση ξεκινώντας κάτω από το μάτι από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία και στη συνέχεια προς τους κροτάφους και πίσω κατά μήκος του φρυδιού στην εσωτερική γωνία.

Συνεχίστε με ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή των ματιών με το Κεραμικό Μαργαριτάρι. Τελειώστε την Τελετουργία ομορφιάς σας με μια δόση της White Caviar Crème Extraordinaire, απλώνοντας την απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Για βελτιστοποιημένη προστασία από τις επιπτώσεις της γήρανσης που προκαλείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία, εφαρμόστε γενναιόδωρα Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50 το πρωί και επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.


You may also like