Beauty & Heat: Τα do’s και don’t s του καύσωνα

Καύσωνας ίσον αφόρητη ζέστη, αφυδάτωση και ατελείωτη ανάγκη για δροσιά! Εκτός όμως από τον οργανισμό που πρέπει να φροντίζουμε αυτές τις μέρες του καύσωνα, οφείλουμε να δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή και στην επιδερμίδα μας. Ακολουθούν τα beauty do’s και don’t s του καύσωνα:

ΦΩΤΟ 1

1. Βάλε αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο

To αντηλιακό είναι σημαντικό όχι μόνο τις μέρες που έχει καύσωνα αλλά και ολόκληρο τον χρόνο. Σημαντικό λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες μας, είναι ότι βάζουμε αντηλιακό όταν ήδη έχουμε φτάσει στον προορισμό μας. Προσπάθησε να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου 30 λεπτά πριν την έκθεση σου στον ήλιο και προστάτευσε το δέρμα σου από την ακτινοβολία. Όσο και αν βιάζεσαι να πας να κάνεις την πρώτη σου βουτιά, μην ξεχάσεις αυτό το τόσο σημαντικό βήμα. Επίλεξε πιο λεπτόρευστες υφές και βάλε το αγαπημένο σου αντηλιακό στην τσάντα!

2.Απόφυγε τις “βαριές” κρέμες

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να σου συμβεί μέσα στη ζέστη και στον καύσωνα είναι να ‘’λιώνουν’’ τα προϊόντα περιποίησης που έχεις τοποθετήσει στο πρόσωπό σου. Άφησε για λίγο στην άκρη τις ‘’βαριές’’ κρέμες και επίλεξε πιο ελαφριές υφές που απορροφούνται πιο γρήγορα και δεν αλλοιώνουν το μακιγιάζ. Για παράδειγμα τα gel-creamπροϊόντα είναι ιδανικά και τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά υψηλά.

3. Ροδόνερο, το απαραίτητο

Το ροδόνερο σε μορφή σπρέι, βοηθά στη διατήρηση της λαμπερής και υγιούς επιδερμίδας. Τις μέρες του καύσωνα, αποθήκευσε το ροδόνερο στο ψυγείο και ψέκασε καθημερινά το πρόσωπό σου. Το δέρμα σου αμέσως θα ενυδατωθεί, θα αλλάξει και θα μεταμορφωθεί. Το θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα θα δώσει τη θέση του στη λαμπερή και εντυπωσιακή επιδερμίδα. Βάλτο στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς και δες άμεσα διαφορά.

4. Επέλεξε απαλά scrub προσώπου

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πόροι της επιδερμίδας, τείνουν να μεγεθύνονται μιας και λειτουργούν ως το απαραίτητο μέσο για να αναπνέει το δέρμα. Καθάρισε την επιδερμίδα σου καθημερινά και εννοείται συνέχισε τα scrubπροσώπου. Τις μέρες του καύσωνα, πες ναι σε απαλά scrubπου από τη μία θα καθαρίσουν τέλεια την επιδερμίδα και από την άλλη θα δώσουν λαμπερά αποτελέσματα.

Featured image:  @tezza / instagram

You may also like