Carpaccio μοσχαριού με πράσινη σαλάτα και κάπαρη

by George Portelli

ΥΛΙΚΑ:

250 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 γαλλικό μαρούλι
ρόκα
2 κ.σ. κάπαρη
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι (από λευκό κρασί)
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές (σχεδόν διαφανείς) φέτες.

Αν μας είναι δύσκολο να κόψουμε τόσο λεπτές φέτες, τις κόβουμε πιο χονδρές, τις βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και τις χτυπάμε να απλώσουν. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σαλατικά. Τις βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας επάνω στις φέτες από το μοσχάρι.
Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα όλη τη σαλάτα.

Πασπαλίζουμε με την κάπαρη, το αλατι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

You may also like