Διαλογισμος σε Slow Motion

Μία από τις πιο ωραίες ασκήσεις διαλογισμού που έχω ακολουθήσει τελευταία, ήταν η ιδέα του να μπορείς να ακούς ένα ηχητικό, ενώ παρακολουθείς ένα βίντεο με λουλούδια που ανοίγουν σε αργή κίνηση. Σε έβαζε σε μία διαδικασία να παρατηρείς με συγκλονιστικό τρόπο την εκπληκτική ομορφιά των λουλουδιών που ανθίζουν. Ενώ, εξελισσόταν πολύ αργά, ταυτόχρονα ένιωθες πως η εικόνα έτρεχε από την συνεχόμενη κίνηση του. Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να μάθεις να εκτιμάς πως εξελίσσονται τα πάντα γύρω σου σε αργή κίνηση. Κάποιες στιγμές, όλα τρέχουν, ενώ αντιθέτως λειτουργούν σε πολύ αργό ρυθμό. Αυτή όμως, η έμπνευση από τη φύση – αυξάνει την ψυχολογική σας ευελιξία, η οποία σας βοηθά να ζήσετε μια πιο πλούσια και ουσιαστική ζωή.

Οφέλη της άσκησης

Παρακολουθώντας αυτό το άνοιγμα, αρχίζεις να μαθαίνεις να ανοίγεσαι στις δικές σου σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις μέσα σου. Συνειδητά απολαμβάνεις την διαδικασία της εξέλιξης χωρίς περισπασμούς και καμία αγωνία για τον χρόνο. Αφήνεσαι σε μια ιεροτελεστία ομορφιάς, που δεν θα είχες την ευκαιρία να την παρατηρήσεις διαφορετικά, στην διάρκεια μιας ημέρας. Οι σκέψεις και οι προτεραιότητες που χάνονται, χωρίς καν να το αντιληφθείς. Η άσκηση βοηθά στο να αντιληφθείς, πόσα συναισθήματα εξατμίζονται όταν τα διαγράφεις αυτόματα και δεν αφήνεις καθόλου χώρο για στιγμιαίες συγκινήσεις. Πως οι αισθήσεις δεν είναι πλέον ξεκάθαρες, όταν έχουν περιοριστεί σε ένα αυτόματο «κλείσιμο» του πεπιεσμένου χρόνου.

Η εικόνα είναι η κινητήριος δύναμη να ανακαλύψεις την εξέλιξη και την σειρά των πραγμάτων που γίνονται κομμάτια του εαυτού σου, καθώς χρωματίζονται σε συναισθήματα και μετατρέπονται σε ρεαλιστικές αισθήσεις. Χάρισε πολύτιμες ευκαιρίες στον εαυτό σου να παρατηρείς αυτό που υπάρχει γύρω σου. Η γέννηση μια όμορφης ημέρας με αμέτρητες στιγμές, οι οποίες δίνουν ξεχωριστή αίσθηση στην καθημερινότητα σου. Στάσου ένα λεπτό και απόλαυσε το. Λίγα λεπτά για να χαλαρώσεις με τις σκέψεις που γεννιούνται καθημερινά.Να δώσεις χώρο για την δική σου αναγέννηση.

Η ομορφιά της στιγμής.

Photo credits: unsplash.com/@shot_by_teo

You may also like