ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φρούτο; Η αλήθεια είναι πως ως χώρα έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε πολλές επιλογές. Πολλές φορές μάλιστα δεν ξέρεις τι να πρώτο διαλέξεις. Ένα από αυτά είναι και το ροδάκινο. Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Τα ροδάκινα έχουν αρκετές διατροφικές απολαβές. Τα κυρίως οφέλη για την υγεία είναιη βελτιωμένη πέψη, η υγιής καρδιά, το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και η βελτιωμένη αντιμετώπιση σε συμπτώματα αλλεργίας. Ας δούμε λοιπόν, τι είναι αυτά που μας προσφέρει…

Τι σημαίνει ένα ροδάκινο…

…68 θερμίδες, 2 γραμμάρια φυτικών ινών, 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Συγχρόνως είναι μια μέτρια πηγή βιταμινών και μετάλλων, ειδικότερα σε Βιταμίνη C, Α και κάλιο. Όλες οι επιλογές φρούτων αποτελούν σημαντικό όφελος για την καρδιά, αλλά τα ροδάκινα έχουν ένα πλεονέκτημα παραπάνω. Σύμφωνα με έρευνες το εκχύλισμα ροδάκινου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. 

Για ποιό λόγο πρέπει να τα βάλουμε στην διατροφή μας;

 Τα ροδάκινα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερόλης. Παράλληλα, βοηθούν στην πέψη και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ενώ, η κατανάλωση της φλούδας του φρούτου μπορεί να μεγιστοποιήσει την πρόσληψη φυτικών ινών. Υπάρχουν έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι το να πίνετε ένα τσάι ροδάκινουμπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης.

Βοηθά στην πρόληψη ασθενειών

Τα μικροθρεπτικά συστατικά και τα προβιοτικά που βρίσκονται στα ροδάκινα μπορούν να μειώσουν ιδιαίτερα φλεγμονές. Αυτές με τη σειρά τους μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του καρκίνουκαι της νόσου του Αλτσχάιμερ. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι μετά εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον δύομερίδες ροδάκινα την εβδομάδα είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού.

Βοηθούν στις αλλεργίες

Απαιτείται περισσότερη έρευνα αλλά ορισμένες έρευνες διαπίστωσαν ότι τα εκχυλίσματα από κουκούτσια ροδάκινου μπορεί να μειώσουν την αλλεργική απόκριση του οργανισμού. Είναι μια ενδιαφέρουσα υπόδειξη ότι τα ροδάκινα μπορεί να ωφελήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με διάφορους τρόπους με κυριότερο όφελός να νιώθουμε ωραία.

Peach me up!

Photo credits: unsplash.com/@lum3n

You may also like