ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ!

Αν παρατηρείτε πως  η μοναξιά είναι ο κύριος σύμμαχος στην ζωή σας –και δεν σας αρέσει- τότε πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα. Μπορεί να έχετε συνηθίσει την παρέα με τον εαυτό σας και να χαίρεστε άπειρες ώρες στο σπίτι … Ακόμη και αν περάσατε το διετές περιορισμό κορονοϊού. Ωστόσο μακροπρόθεσμα αυτό δυστυχώς μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Σιγά σιγά γίνεστε αντικοινωνικοί, απομακρύνοντας τις ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση ή χάνετε εξ ολοκλήρου τις χαρές της ζωής. Ίσως η συμβίωση με ένα κατοικίδιο ζώο, να ωφελούσε σημαντικά την ψυχική σας υγεία… Παρατηρείται πως όταν επιλέγεις να έχεις ένα κατοικίδιο συνειδητά, αυτό σου αλλάζει για πάντα την καθημερινότητα σου, σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια ευκαιρία να ανοίξεις το κοινωνικό σου πεδίο πιο εύκολα, αν ασυνείδητα «κλείνεσαι» στον εαυτό σου. Δυο λόγοι γιατί θα νιώσεις αλλαγή..

Αφορμή για βόλτα έξω από το σπίτι

Αν έχετε σκύλο, στη βόλτα μαζί του είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι να σταματήσουν και να μιλήσουν μαζί σας… Κι αυτό είναι μία αφορμή για γνωριμίες με άλλους φιλόζωους. Έτσι, θα νιώσετε πιο άνετα όταν η προσοχή εστιάζεται σε αγαπημένο κοινό θέμα, όπως το ενδιαφέρον για τα ζώα. Επιπλέον, σύμφωνα μετον Phil Tedeschi, ειδικός στις σχέσεις ανθρώπου-κατοικίδιου, έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, δείχνουν, ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να αυξήσει τη σωματική δραστηριότητα ενός ατόμου… Καθώς και να τον ενθαρρύνει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα – και πραγματικά να το τηρήσει.

Η σχέση με τον εαυτό σας

Ευτυχώς, το κουτάβι σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τη δική σας ψυχική υγεία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, το 90% των ερωτηθέντων, η ύπαρξη ενός σκύλου τούς βοήθησε να απολαμβάνουν τη ζωή και να νιώθουν ότι τους αγαπούν… Ενώ το 80 %, ισχυρίστηκε ότι τα κατοικίδια τους τους βοήθησαν να καταπολεμήσουν το άγχος.

Tip: Σύμφωνα με τον Tedeschi: “Όλα τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, όπως και εμείς. Επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ράτσα, που συνήθως λαχταρά για μια παρόμοια κοινωνική ζωή με εσάς. Συχνά υποθέτουμε ότι αυτό που απολαμβάνουμε, θα το απολαύσουν και τα σκυλιά μας». Έτσι όταν κάνουμε την επιλογή, είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε τα σκυλιά μας, να αναγνωρίσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες τους για κοινωνικοποίηση». Το σίγουρο είναι πως δεν θα είστε μόνοι!

Photo credits: unsplash.com/@richardbrutyo

You may also like