ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ : “Kiss from the Jungle”

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα διπλά εγκαίνια 9 & 10 Απριλίου της έκθεσης “Kiss from the Jungle”. Η Carminne Dodero και η Sophia Klotsa φέρνουν στην Αθήνα την έκθεση τέχνης ¨Kiss from the Jungle¨. Από το χέρι της Sophia Klotsa και της Carminne Dodero, η πόλη της Αθήνας θα είναι η τοποθεσία όπου τέσσερις καλλιτέχνες από τις Misiones που εργάζονται με το φανταστικό της ζούγκλας και το μεγαλείο της επαρχίας τους θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με το όνομα ¨Kiss from the Jungle¨ .


Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να προωθήσει την ομορφιά της επαρχίας Misiones μέσα από τις δημιουργίες των Mariana Brea, Ignacio de Lucca, Lucas Pertile και Sebastian Baez. ¨Μέσω της τέχνης θέλουμε να παρουσιάσουμε στον πολιτισμό της περιοχής, τις βάσεις της χειροτεχνίας τους και την επίδραση που έχει η ζούγκλα σε αυτές. Στις δημιουργίες των καλλιτεχνών μπορούμε να δούμε διαφορετικές τεχνικές από κέντημα, μπογιά, διπλωμένο χαρτί και χαρτοκοπές και γλυπτική. Σε όλα τα έργα τέχνης παρατηρούμε ένα κοινό θέμα: Φύση και την πληθωρικότητα της ζούγκλας, συναισθήματα και ερμηνείες που τίθενται στη διάθεση του κοινού της Αθήνας. Κάθε έργο αφηγείται μια διαφορετική ιστορία με το ίδιο υπόβαθρο¨. Μας λέει η Dodero. Και προσθέτει: ¨Θέλουμε να τονίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της διατήρησης της ζούγκλας, του πράσινου πνεύμονα που δημιουργεί, καθώς και πώς έχει συντηρηθεί μέσα στους αιώνες διατηρώντας τους μύθους και τους θρύλους του γκουαρανί, το Ιησουϊτικό παρελθόν του καθώς και το μείγμα των εθνοτήτων που ήταν μέρος του τόπου από γενιά σε γενιά¨.


Στο μεταξύ η Κλώτσα αναφέρει ότι η συλλογικότητα των έργων τέχνης ¨μας δίνει μια γεύση από την κυρίαρχη αισθητική της νέας γενιάς καλλιτεχνών στις Misiones. Είναι μια βιταλιστική τέχνη που ταυτίζεται με τον τόπο, συνδέεται φυσικά με την πληθωρική φύση. καθώς και την ικανότητα να εκφράζεις με πολύ εκλεπτυσμένο και ευαίσθητο τρόπο την παραμικρή λεπτομέρεια”.

Η ζούγκλα των Misiones βρίσκεται στο επίκεντρο της δουλειάς των τεσσάρων καλλιτεχνών. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτή τη στιγμή η ζούγκλα καταλαμβάνει το 35% της επικράτειας της επαρχίας. ¨Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα η ζούγκλα κάλυπτε το σύνολο της επαρχίας αλλά στη δεκαετία του ’90 η ζούγκλα είχε μειωθεί κατά 44%. Γι’ αυτό θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τη σημασία της δημιουργίας ενός πιο ευγενικού, πιο πράσινου και βιώσιμου κόσμου μέσα από την ποιητική ομορφιά της τέχνης¨, τόνισε η Κλώτσα.


S.G. Art Gallery Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Lifestyle Hotel

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00 – 21:00, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 14:00

Τ.: +30 6976042010

 Μ: [email protected]

Photo credits: Papadakis Press

You may also like