ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Η επιτυχής προσπάθεια απώλειας βάρους περιλαμβάνει υγιείς ρουτίνες που ακολουθείς με συνέπεια. Τα γεύματα που φτιάχνεις, οι προπονήσεις στο γυμναστήριο, η ρουτίνα ύπνου και η ψυχική ετοιμότητα να επαναλάβουμε τα πάντα σε βαθμό που να είναι δεύτερη φύση, κάνουν ένα σχέδιο απώλειας βάρους πιο βιώσιμο και επιτυχημένο μακροπρόθεσμα.

Όταν ταξιδεύεις και βρίσκεσαι διακοπές, όλα αυτά μπορεί να διαταραχθούν και να οδηγήσουν σε ανθυγιεινά αποτελέσματα. Η «ρουτίνα βγαίνει από το παράθυρο», καθώς βγαίνεις από το καθημερινό σου πρόγραμμα. Αλλά η απώλεια βάρους ή η διατήρηση του είναι δυνατή ενώ ταξιδεύεις και αυτές οι συμβουλές μπορούν να σε βοηθήσουν.

Φτιάξε ένα πλάνο γευμάτων

Ένα μεγάλο μέρος των ταξιδιών είναι να δοκιμάζεις νέες γεύσεις όσο είσαι διακοπές. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν τον έλεγχο των στόχων διατροφής και βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και οι σύντομες διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα  σημαντική και αύξηση βάρους.

Σχεδίασε πού θα φας όσο θα λείπεις και δες στα μενού ποιες υγιεινές επιλογές έχεις που θα είναι παρόμοιες με τα συνηθισμένα σου γεύματα. Χρησιμοποίησε διαδικτυακές εφαρμογές για να παρακολουθείς και να διαχειρίζεσαι τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά. Γέμισε το πιάτο σου με υγιεινές επιλογές κάθε γεύμα. Μείνε ενυδατωμένη πίνοντας πολύ νερό και απέφυγε ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή θερμίδες

Προμηθεύσου snacks

Ενώ το φαγητό έξω είναι διασκεδαστικό, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να φας κάτι ειδικά όσο βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο ή  στο καράβι, ακόμη κι αν ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο και σε πιάσουν λιγούρες.

Μπορείς να αποφύγεις να πέσεις στην παγίδα της ανθυγιεινής διατροφής έχοντας μαζί σου υγιεινά σνακ. Μερικά φρέσκα φρούτα ή ξηροί καρποί είναι καλές επιλογές.

Περπάτησε παντού

Ένα μεγάλο μέρος της διαχείρισης του βάρους σου είναι να είσαι σωματικά δραστήρια. Βέβαια στις διακοπές ίσως είναι δύσκολο να ακολουθείς την κλασική σου ρουτίνα γυμναστικής, αλλά το περπάτημα μπορεί να σε σώσει. Εξάλλου είναι μια εξαιρετική σωματική δραστηριότητα για να σε βοηθήσει να μείνεις σε φόρμα. Μπορείς να περιηγηθείς παντού στο μέρος των διακοπών σου με τα πόδια και να δεις έτσι πολλά μέρη και αξιοθέατα. Επίσης μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος της παραλίας.

Απόλαυσε ύπνο

Στις διακοπές συνήθως βγαίνουμε εκτός του καθιερωμένου προγράμματος ύπνου και οι διαταραγμένοι κύκλοι ύπνου είναι κακό για τα σχέδια απώλειας βάρους σου. Η στέρηση ύπνου έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τα επίπεδα ορμονών, σακχάρου στο αίμα και λίπους. Το να μην κοιμάσαι αρκετά σε κάνει να τρως περισσότερο και να λαχταράς γλυκές λιχουδιές.

Προσπάθησε λοιπόν ακόμη και στις διακοπές να κοιμάσαι περίπου 7 ώρες το βράδυ για να είσαι πιο φρέσκια και ξεκούραστη.

M.E.

Featured image: freepik.com/@cookie-studio

You may also like