ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Οι φράουλες είναι η πεμπτουσία των ανοιξιάτικων φρούτων. Η έντονη κόκκινη απόχρωση, η γλυκιά γεύση και η ζουμερή υφή, τις καθιστούν αγαπημένες σε όλες τις ηλικίες. Ξέρατε ότι οι φράουλες δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και απίστευτα ευεργετικές για την υγεία σας; Από τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς έως την υποβοήθηση της απώλειας βάρους… Οι φράουλες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Εδώ είναι μόνο μερικά από τα πολλά οφέλη των φραουλών:

Γεμάτες θρεπτικά συστατικά

Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K, φυλλικού οξέος, καλίου και μαγγανίου. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φράουλας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας τη φλεγμονή και βελτιώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά στις φράουλες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες.

Βοηθούν στην Απώλεια βάρους

Οι φράουλες είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε φυτικές ίνες. Θεωρούνται μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Οι φυτικές ίνες στις φράουλες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, μειώνοντας την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής.

Βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Τα θρεπτικά συστατικά στις φράουλες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και των ανθοκυανινών, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου… Αλλά και στη μείωση του κινδύνου γνωστικής εξασθένησης.

Μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών

Τα αντιοξειδωτικά στις φράουλες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, του διαβήτη και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος

Η βιταμίνη C στις φράουλες είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Οι φυτικές ίνες στις φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος… Γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2.

Εκτός από αυτά τα οφέλη, οι φράουλες είναι επίσης ευπροσάρμοστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία συνταγών... Από smoothies έως σαλάτες και  επιδόρπια. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ, αναζητήστε μερικές φράουλες και απολαύστε όλα τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν.

Πηγή: health.clevelandclinic.org

Featured image: @angelekamp/ unsplash.com

You may also like