ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ;

Είμαστε αρκετοί που ταλαιπωρούμαστε από την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων και την συχνή προσπάθεια μας να τα απομακρύνουμε. Επίσης, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε γιατί έχουν αυτό το μαύρο χρώμα που φαίνεται τόσο ενοχλητικό σε διάφορα σημεία του σώματος. Εντοπίζονται βασικά στο πρόσωπο και κυρίως στη μύτη. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν και στα αυτιά, στα χέρια και στην πλάτη. Η κύρια αιτία για την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος που παράγει το σώμα μας για να λιπάνει το δέρμα.

Τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται όταν φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας λόγω της λιπαρότητας και της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων. Γίνονται μαύρα εξαιτίας της έκθεσης τους στο οξυγόνο που σκουραίνουν την επιδερμίδα. Επίσης, τα στίγματα αποτελούν ένας είδος ακμής και για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτά, πρέπει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Το χειρότερο σενάριο είναι η ιδέα να τα απομακρύνετε εν όψει κάποιου σημαντικού γεγονότος. Υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας και τότε είναι περισσότερο αποκρουστικό. Ποια είναι όμως η καλύτερη λύση; Οι σπιτικές μάσκες που θα σας απαλλάξουν με φυσικό τρόπο ή τα ειδικά patches; Ας δούμε παρακάτω…

1ο βήμα

Τι μπορείτε να κάνετε διατροφικά!

Θα πρέπει να αποφύγετε τα γλυκά, τις λιπαρές τροφές και τα αναψυκτικά. Προτιμήστε να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τροφές όπως κοτόπουλο, ψάρια και ξηρούς καρπούς. Μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να αποφεύγετε να τα ακουμπάτε στο πρόσωπό σας… Και μια φορά την εβδομάδα θα ήταν σκόπιμο να κάνετε απολέπιση με ένα scrub ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

2ο βήμα

Ατμός

Βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μπολ. Αφήστε το να κρυώσει λιγάκι και τοποθετήστε πάνω από το μπολ το πρόσωπό σας, κρατώντας πάνω από το κεφάλι σας μία πετσέτα. Οι πόροι θα απορροφήσουν τον ατμό, θα ανοίξουν και τα μαύρα στίγματα θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.Αν χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο τζελ με τη μορφή σαπουνιού,τότε θα απομακρύνετε εύκολα το υπερβολικό σμήγμα και θα αφήσετε απαλή και ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας.

3ο βήμα

Μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας

Ασπράδι αυγού

Πλύντε καλά το πρόσωπό σας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, εφαρμόστε το ασπράδι ενός αυγού. Αμέσως μετά τοποθετήστε ένα χαρτομάντηλο στο πρόσωπό σας πιέζοντάς το πάνω στο δέρμα σας προκειμένου να εμποτιστεί από το ασπράδι και να μείνει σταθερό. Επαναλάβετε την διαδικασία για δεύτερη φορά. Όταν το ασπράδι θα στεγνώσει θα νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στην επιδερμίδα σας. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μάσκα, να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας και να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα. Αν τώρα δεν σας πολυαρέσει η ιδέα με το ασπράδι, τότε η παρακάτω θα σας είναι πιο ευχάριστη.

Γάλα και μέλι

Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα με πλήρη λιπαρά. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 5 δευτερόλεπτα, ώστε να είναι χλιαρό χωρίς να καίει. Ανακατέψτε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί. Απλώστε τη μάσκα με τη βοήθεια ενός πινέλου και στη συνέχεια βάλτε μια γάζα στο πρόσωπό σας για να συγκρατήσει το μείγμα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει μέχρι να στεγνώσει. Με την αφαίρεσή της, μεγάλο μέρος των στιγμάτων θα έχει απομακρυνθεί και το δέρμα σας θα είναι πιο ενυδατωμένο και ξεκούραστο. Στη συνέχεια, πλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό – χωρίς σαπούνι και προχωρήστε στην ρουτίνα της ενυδάτωσής σας.

4οβήμα

Clear – Up Strips, Nivea

Οι ταινίες Clear-Up Strips αφαιρούν το σμήγμα από τους κλειστούς πόρους και απελευθερώνουν την επιδερμίδα από τη σκόνη, αναζωογονώντας την και μειώνοντας τους ορατούς πόρους. Αφαιρούν αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα από την περιοχή T (μέτωπο – μύτη – πηγούνι), ενώ ενεργοποιούνται με το νερόγια να καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα. Είναι ότι πιο εύκολο αν θέλετε να απλοποιήσετε την διαδικασία.

You may also like