ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΛΙ SHAKTI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΥΕΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Η καθημερινότητα μπροστά από έναν υπολογιστή για ώρες και παράλληλα η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ οικογενειακής ζωής και επαγγελματικής… Προφανώς και δημιουργεί πίεση. Πολλές φορές είναι μια έντονη περίοδος σε όλα τα επίπεδα. Πιθανοί διέξοδοι για αυτούς τους συσσωρευμένους στρεσογόνους παράγοντες είναι το γυμναστήριο, ένα υπέροχο ποτήρι κρασί με φίλους, ένα βαθύ μασάζ, ίσως μία απλή βόλτα.

 Μερικές ημέρες όμως, υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί και σε όλα τα παραπάνω λόγω έλλειψης χρόνου. Αν χρειάζεστε το σώμα σας να χαλαρώσει πριν το μυαλό σας ακολουθήσει το παράδειγμά σας, ένα Shakti Mat μπορεί κάλλιστα να αλλάξει την καθημερινότητα σας. Ανακαλύψαμε ένα βοήθημα ευεξίας που λειτουργεί πραγματικά.

Πώς λειτουργεί…

Το χαλάκι χρησιμοποιεί τις αρχές βελονισμού, αλλά σε αντίθεση με μια συνεδρία με έναν βελονιστή, δεν στοχεύει συγκεκριμένα σημεία. Κατανέμει ομοιόμορφα την προσοχή του σε όλη την περιοχή, ασκώντας έτσι αποτελεσματικά πίεση στα σημεία που ενεργοποιούν την κυκλοφορία και ανακουφίζουν από το άγχος. Η χρήση μετά από μια κουραστική μέρα στον υπολογιστή, βοηθά πραγματικά στην αίσθηση της «απενεργοποίησης». Επαναφέρει την προσοχή ξανά στο σώμα μας, καθώς και χαλαρώνει τους δύσκαμπτους ώμους. Αυξάνει την κυκλοφορία στα πόδια όταν καθόμαστε, ενώ δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας, όταν χρησιμοποιείται ακριβώς πριν τον ύπνο.

Τα  οφέλη
  • Φυσικά είναι μια ολιστική θεραπεία… Αλλά πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, την βοήθεια να καθαρίσει το μυαλό και να ενεργοποιήσει τη σύνδεση νου-σώματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη στόχευση στις περιοχές έντασης και στην απελευθέρωση της πίεσης στα πονεμένα σημεία. Βέβαια, τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το πώς λειτουργεί το σώμα και το μυαλό τους. Για κάποιους, μπορεί να είναι καθαρά σωματικά, ενώ για άλλους το σώμα βοηθά στην καθοδήγηση του νου. Παρατηρείται ότι όταν οι μύες μας είναι πιο χαλαροί πριν τον ύπνο, η ποιότητα του ύπνου βελτιώνεται και αυτό ενισχύει την αίσθηση ευεξίας την επόμενη μέρα.

Σίγουρα είναι μια εναλλακτική λύση και μια καινούργια αντιμετώπιση του στρες και της κόπωσης.

Featured image: pexels.com/@tim-samuel

Photo credits: medi-shop.gr

You may also like