ΟΙ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΩΣ ΠΡΩΙΝΗ ΑΣΚΣΗΣΗ 

Όταν μια νέα μέρα ξεκινά, πολλοί από εμάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ για να ξυπνήσουμε. Το να ξεκινήσουμε μια πρωινή προπόνηση πολλές φορές μας φαίνεται αποκαρδιωτικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το Harvard Health Blog, η ενσωμάτωση των διατάσεων στην πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι απλώς η καλύτερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το τέντωμα των μυών μετά από μια νυχτερινή ανάπαυση, βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητάς τους. Μάίστα διευκολύνει την κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μύες και οι αρθρώσεις γίνονται πιο εύκαμπτοι. Θα δούμε τα οφέλη των πρωινών διατάσεων και γιατί υποστηρίζεται ως ένας εξαιρετικός τρόπος για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Βοηθά τη ροή του αίματος

Το ξέρατε οι ι πρωινές διατάσεις διεγείρουν τη ροή του αίματος στους μύες σας, παρέχοντάς τους απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο; Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος σας βοηθά επίσης, να ξυπνήσετε και να αυξήσετε την εγρήγορσή σας, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό τρόπο για την καταπολέμηση της πρωινής δυσφορίας. Η έρευνα του Χάρβαρντ τονίζει ότι, αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία με την πάροδο του χρόνου.

Μειώνει τη μυϊκή ένταση

Πολλές φορές έχουμε ξυπνήσει με δύσκαμπτο λαιμό ή πόνο στην πλάτη. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, οι διατάσεις το πρωί μπορεί να ανακουφίσουν αυτή την ενόχληση. Απελευθερώνουν την ένταση των μυών… Αλλά και τον κίνδυνο χρόνιου πόνου και μυοσκελετικών προβλημάτων.

Ανακουφίζει το στρες

Οι πρωινές διατάσεις δεν ωφελούν μόνο το σώμα μας αλλά και για το μυαλό μας. Οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής βοηθούν στη μείωση των επιπέδων στρες και άγχους. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει έναν θετικό τόνο για την υπόλοιπη ημέρα, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Μπορούν να προσφέρουν σημαντική ώθηση ενέργειας σε βαθμό που μπορεί να ανταγωνιστεί το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ. Αναφέρεται ότι οι διατάσεις ενεργοποιούν το νευρικό σας σύστημα, στέλνοντας σήματα στον εγκέφαλό σας για εγρήγορση.

Ενισχύει τη καλή στάση του σώματος

Ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι πολλές ώρες στο γραφείο μπορεί να οδηγήσουν σε κακή στάση του σώματος. Οι πρωινές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού, προωθώντας τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, των ώμων αλλά και να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, είναι ότι μπορούν να τονώσουν το πεπτικό σύστημα. Οι πρωινές διατάσεις μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην πέψη και να μειώσουν το φούσκωμα.

Αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά στις πρωινές διατάσεις, μπορείτε να δώσετε έναν θετικό τόνο στην ημέρα σας και να συμβάλετε στη μακροπρόθεσμη υγεία και ζωντάνια σας.

Πηγή: health.harvard.edu

Featured image: unsplash.com/@gettyimages

You may also like