ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ…

Ο καύσωνας έκανε την εμφάνισή του με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο για μικρούς και μεγάλους….

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, χρειάζεται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι που επικρατεί συνωστισμός. Το ντύσιμο μας στο κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να είναι ελαφρύ και να έχουν επιλεγεί ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Αναλυτικά:

*Πρέπει οπωσδήποτε να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και να έχουν και αντηλιακή κρέμα για να μην καούν. Όσοι πάλι μείνουν σπίτι, επιβάλλεται να κάνουν συχνά ντους. Καλό είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να βρέξουν μία πετσέτα ή μία μπλούζα και να την έχουν στο κεφάλι τους για να μην πάθουν θερμοπληξία.

*Φυσικά, πρέπει να πίνουν όλοι πολύ νερό και φυσικούς χυμούς για να ξεδιψούν. Πρέπει επίσης να καταναλώνονται μικρά και ελαφριά γεύματα και κυρίως φρούτα και λαχανικά.

*Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ) θα πρέπει να συμβουλευθούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Μερικά φάρμακα έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

*Πρέπει επίσης τα άτομα που κινούνται με συγκοινωνίες, να βρουν μία λύση διότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνωστίζονται αυτές τις μέρες.

*Και φυσικά τα άτομα που κάνουν jogging και οι ποδηλάτες πρέπει να το αποφύγουν αυτές τις μέρες γιατί δεν κάνει καθόλου καλό η έκθεση στον ήλιο.

*Τα σπίτια που δεν διαθέτουν κλιματισμό πρέπει να είναι κλειστά για να είναι λίγο πιο δροσερά.

Εσείς πάντως που θα έχετε χρόνο να πάτε στην παραλία, φροντίστε να προστατευθείτε κάτω από κάποιο σκιώδες μέρος και να ξεχάσετε την ηλιοθεραπεία από τις 11π.μ. μέχρι και τις 17:00 τουλάχιστον. Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα.

Πηγήεδώ 

Featured image: pexels.com/@pavel-danilyuk

You may also like