Ταξιδι στον Αργοσαρωνικό με τα Les Iles de Sigalas

Μπορεί τα δύο καινούργια κρασιά του Κτήματος Σιγάλα να έχουν ρίζες Κυκλαδίτικου αμπελώνα, όμως εμείς είχαμε την ευτυχία να τα γνωρίσουμε στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού, στη Βαγία, στην Αίγινα. Πάνω στο ιστιοφόρο “Αθηνά Νο73″ με καπετάνιους τον Στέλιο και τον Γιώργο και οικοδέσποινες την Θεανώ και την Κατερίνα… Περάσαμε μία συγκλονιστική μέρα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας Les Iles de Sigalas!

To εμβληματκό οινοποιεϊο της Σαντορϊνης, Κτήμα Σιγάλα, έχει συνδυάσει βαθιές γνώσεις για τις τοπικές ποικιλίες των Κυκλάδων, με μοντέρνες τεχνικές οινοποϊησης. Κατάφερε να δημιουργήσει φρέσκα και ευκολόπιοτακρασιά που αποπνέουν αέρα ελληνικού καλοκαιριού με αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα.

Το λευκό των Les Iles de Sigalas παντρεύει το Ασύρτικο με την γηγενή ποικιλία Μονεμβασιά. To Les Iles de Sigalas Ροζέ πρόκειται για ένα ένα χαρμάνι των ποικιλιών Μαυροτράγανο και Μανδηλαριά. Είναι ανάλαφρα, δροσερά και φρουτώδη, με στοιχεία που αναδεικνύουν το Κυκλαδίτικο προφίλ των ποικιλιών. Το βιδωτό πώμα που διευκολύνει την κατανάλωσή τους οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

Είναι κρασιά που αποπνέουν την χαλαρότητα του καλοκαιριού και συνδυάζονται με εικόνες που φωτογραφίζουν τα ελληνικά νησιά. Ιδανικά για κάθε επισκέπτη ενός Κυκλαδίτικου προορισμού… Που αναζητά μια κομψή και ποιοτική οινική εμπειρία με στοιχεία του τόπου και μια artisanal αισθητική.

Τα κρασιά της σειράς Les Iles de Sigalas καταναλώνονται ευχάριστα μόνα τους, ενώ αποτελούν και ιδανικό συνδυασμό για τα πιάτα της ελληνικής νησιωτικής κουζίνας. Απολαύστε τα με ελαφρά ορεκτικά, θαλασσινά πιάτα και τηγανητούς μεζέδες, βιώνοντας  έτσι μια εμπειρία παραδοσιακής ταβέρνας των Κυκλάδων.

Η σειρά κρασιών Les Iles de Sigalas διανέμονται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρία Β.Σ. Καρούλιας.

You may also like