Manos Krass: Ενας νέος τραγουδιστής με πολύ μέλλον!

by George Portelli

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Στην προσωπική σας fun page στο facebook γράφετε μεταξύ άλλων «Ελάτε να ταξιδέψουμε με οδηγό μας τη μουσική , αλλωστε μονο αυτη δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στην σκέψη..». Δίνετε αλήθεια τόση σημασία στην μουσική;
Mάνος Krass: Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα λόγια τα δανείστηκα από έναν μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο και συγγραφέα, τον Πλάτωνα. Ωστόσο τα ενστερνίζομαι απόλυτα και τα έχω πάντα οδηγό στην ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ λεπτό μέσα στην ημέρα που να μην ακούω μελωδίες ντυμένες με στίχους. Η μουσική με χαλαρώνει, με ταξιδεύει και την έχω συντροφιά τόσο στις όμορφες στιγμές της ζωής μου όσο και στις πιο δύσκολες.
Γιώργος Μιχαλόπουλος: Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είστε πολύ νέος για να είστε τόσο ρομαντικός.
Mάνος Krass: Το να αντικρίζεις και να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα δίπλα σου με ευαισθησία και αισιόδοξη διάθεση δεν θεωρώ πως έχει να κάνει με την ηλικία. Έχει να κάνει περισσότερα με τα βιώματα που ακολουθούν τον κάθε άνθρωπο.
Γιώργος Μιχαλόπουλος:Γεννηθήκατε και μεγάλωσατε στην Κρήτη. Θεωρείτε ότι τα παιδιά στην περιφέρεια μεγαλώνουν διαφορετικά;
Mάνος Krass:Νιώθω ευλογημένος που γεννήθηκα στα μαγευτικά Χανιά. Και πάνω απόλα που μεγάλωσα στους κόλπους μιας υπέροχης οικογένειας που μου έμαθε ότι η αγάπη και ο σεβασμός ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό. Θυμάμαι πολύ όμορφες στιγμές από την Κρήτη. Ανέμελα παιδικά χρόνια με πρωταγωνιστές το διάβασμα αλλά βέβαια και το πολύ παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξεχάσω ακόμα τον κόμπο που ένιωσα στην καρδιά μου όταν μπήκα στο αεροπλάνο για να κυνηγήσω το όνειρο μου στην Αθήνα.
Γιώργος Μιχαλόπουλος:Οι γονείς σας δεν έφεραν καμία αντίρρηση σε αυτήν την επιλογή της ζωής σας;
Mάνος Krass:Όπως κάθε γονιός έτσι και οι δικοί μου φρόντισαν να μου παραθέσουν ένα σωρό παραδείγματα για να με πείσουν για το αντίθετο. Ειδικά στην αρχή θα έλεγα ότι τελείως αρνητικοί. Θεωρούσαν λόγω του ότι ήμουν πολύ επιμελής ως μαθητής έπρεπε να ακολουθήσω διαφορετική πορεία στην ζωή μου. Δεν τους χάλασα όμως το χατήρι, αφού εν μέρει ενα όνειρο τους το πραγματοποίησα και σπούδασα λογιστικά. Ωστόσο μέσα μου ένιωθα πάντα καλλιτέχνης και ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως έχουν αναδειχτεί ως οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μου κάτι που μου με πλημμυρίζει με ευτυχία και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.
Γιώργος Μιχαλόπουλος: Ωστόσο ξεκινάτε την καριέρα σας σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την Χώρα. Αλήθεια απογοητεύεστε;
Mάνος Krass: Η κρίση σίγουρα μας έχει αγγίξει όλους και κυρίως ως προς την σχέση μας περισσότερο με τα υλικά αγαθά. Όμως το άγχος και ο πανικός δεν είναι καλοί σύμβουλοι σε τέτοιες περιόδους. Φροντίζω να σκέφτομαι μόνο αισιόδοξα. Εξάλλου δεν ασχολήθηκα με το τραγούδι για να βγάλω χρήματα, αλλά για να ικανοποίησω μια βαθύτερη ανάγκη μου, να επικοινωνώ με τους ανθρώπους με τη δύναμη της μουσικής. Φαντάζει απίστευτο, όμως αυτού του είδους η επαφή με τον κόσμο σε μεταφέρει σε άλλα μήκη καθώς το τραγούδι ζωγραφίζει με ήχους τις ελπίδες και χρωματίζει κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Τον τελευταίο καιρό ακούγεται στα ραδιόφωνα το νέο σας τραγούδι με τίτλο «Σε θέλω». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Mάνος Krass:Είναι ένα τραγούδι που κάθε φορά που το ακούω στο ραδιόφωνα με δικαιώνω μέσα μου, που το επέλεξα μαζί με την εταιρεία μου, την Minos EMI, για να βγει προς τα έξω και να το ακούσει ο κόσμος. Θεωρώ ότι εκφράζει απόλυτα τη μουσική μου ταυτότητα και χαίρομαι που ο κόσμος σιγα σιγά το αγαπά και το υποστηρίζει. Τόσο ο Claydee Lupa όσο και Diveno έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και είμαι πολύ περήφανος που το είπα. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του και είναι θέμα χρόνου να αναδειχτεί σε ένα πολύ μεγάλο hit για απόλυτη διασκέδαση.
Γιώργος Μιχαλόπουλος: Θα μπορούσατε να σας φανταστείτε τον εαυτό σας να τραγουδά κάποιο άλλο ύφος τραγουδιού ;
Mάνος Krass:Μα και βέβαια! Ο σκοπός άλλωστε του κάθε καλλιτέχνη είναι να εξελίσσεται και να δοκιμάζεται σε διάφορα είδη, ώστε να αποκτήσει καλλιτεχνική προίκα. Δεν σας κρύβω πως ένα από τα όνειρα μου είναι να πω κάποια στιγμή μια αισθαντική μπαλάντα. Και κάτι μου λέει πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει πολύ.
Γιώργος Μιχαλόπουλος:Θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος για ένα ακόμα pop idol ή είναι αρκετή η παρουσία της Demmy και του Stan για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα;
Mάνος Krass: Καταρχάς τα δύο παιδιά που μου αναφέρετε είναι καταπληκτικοί καλλιτέχνες με πολύ σημαντικά πρώτα βήματα, ωραία τραγούδια και πολύ υποστήριξη από το επαγγελματικό τους περιβάλλον. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και η αγάπη του κόσμου το αποδεικνύει περίτρανα. Στην Ελλάδα υπάρχει χώρος για όλους τους καλλιτέχνες να δείξουν την δουλειά τους αρκεί να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία. Για να σε πιστέψει κάποιος πρέπει να πιστέψεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου και να μην παραιτείσαι στιγμή από το στόχο σου. Στη ζωή μου είδα αρκετές φορές στους δίπλα μου αλλά και σε εμένα να επιβεβαιώνεται η ρήση του Κοέλο «Όταν θες κάτι όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχεις».
Γιώργος Μιχαλόπουλος: Τα δικά σας «θέλω» , τι περιλαμβάνουν;
Mάνος Krass: Από που να αρχίσω να μετρώ και που να τελειώσω σχετικά με αυτά που θέλω να πραγματοποιήσω στην ζωή μου. Στην αρχή της καριέρας μου άλλωστε μόνο όνειρα μπορώ να κάνω για όσα θα επιθυμούσα να ακολουθήσουν στο μέλλον. Όμως δεν ξεχνώ λεπτό ότι για να έρθουν όλα πρέπει να υπάρχει το σημαντικότερο που είναι η υγεία. Εάν είμαι καλά εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ τότε θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Στην ζωή σας υπάρχει χώρος για έναν έρωτα αυτήν την στιγμή;
Mάνος Krass: Στην ζωή μου αυτήν την περίοδο υπάρχει χώρος για οτιδήποτε μπορεί να με κάνει ευτυχισμένο και να με βοηθά να πετώ στα σύννεφα , όπως συμβαίνει κάθε φορά που ακούω το «Σε θέλω» στο ραδιόφωνα.
Γιώργος Μιχαλόπουλος: Τι είδους γυναίκες σας γοητεύουν ;
Mάνος Krass:Από μικρός πίστευα ότι δεν υπαρχει τίποτα ωραιότερο πάνω στον κόσμο αυτό από τις γυναίκες. Μπορεί να έχω μια μικρη αδυναμία στις μελαχρινές όμως από την άλλη δεν θεωρώ πως υπάρχει άσχημη γυναίκα. Η ομορφιά σε κάθε άνθρωπο πηγάζει από την ψυχή του. Εάν κατορθώσει να την καθρεφτίσει προς τα έξω τότε σίγουρα θα κερδίσει το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει.

 

Γιώργος Μιχαλόπουλος:Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
Mάνος Krass:Τον αρκετά περιορισμένο ελέυθερο χρόνο μου φροντίζω να τον περνώ με ανθρώπους που μου φτιάχνουν την διάθεση και με αποπροσανατολίζουν από τη μιζέρια που επικρατεί γύρω μου. Αγαπώ τα βράδια με καλή παρέα στο σινεμά όπως επίσης και τις στιγμές απομόνωσης στο σπίτι βλέποντας dvd η ακούγοντας μουσική. Επίσης δηλώνω λάτρης του καλού φαγητού και φροντίζω να δοκιμάζω τις αγαπημένες μου γεύσεις σε διάφορες γωνιές αυτής της υπέροχης πόλης.
Γιώργος Μιχαλόπουλος:Τι περιλαμβάνουν τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια.
Mάνος Krass:Προς το παρόν αφουγκράζομαι την αποδοχή του νεόυ μου τραγουδιού, που μόλις κυκλοφόρησε και ανυπομονώ το επόμενο διάστημα να το επικοινωνήσω στο κοινό πάνω από ένα stage.

 

You may also like

Comments are closed.