ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Πέφτουν τα μαλλιά σας; Μήπως κάθε φορά που χτενίζεστε αισθάνεστε φόβο με την απώλεια των μαλλιών σας; Η απώλεια μαλλιών δεν είναι ασυνήθιστη και πολλές φορές οι άνθρωποι αναρωτιόμαστε εάν, η κύρια αιτία αυτού του φαινομένου οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις. Ενώ, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών, των ορμονικών ανισορροπιών και των ιατρικών παθήσεων, η έλλειψη ορισμένων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μπορεί πράγματι να έχουν κάποιο ρόλο.  Ποιες  βιταμίνες μπορεί να σχετίζονται με την τριχόπτωση και τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων. Ωστόσο, η περίσσεια βιταμίνης Α μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η επίτευξη ισορροπίας είναι το κλειδί. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως γλυκοπατάτες, καρότα και σπανάκι.

Βιταμίνη Β

Η οικογένεια των βιταμινών Β είναι ζωτικής σημασίας για υγιή μαλλιά. Είναι γνωστό ότι συνιστάται συχνά ως συμπλήρωμα για όσους αντιμετωπίζουν τριχόπτωση. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις βιταμίνες σε τρόφιμα όπως τα αυγά, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φυλλώδη χόρτα.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, μια απαραίτητη πρωτεΐνη για τη δομή των μαλλιών. Βοηθά επίσης στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα εσπεριδοειδή, τα μούρα και οι πιπεριές είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Βιταμίνη D

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει επίσης, συσχετιστεί με την τριχόπτωση. Το δέρμα σας παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου και βρίσκεται επίσης στα λιπαρά ψάρια και στα ενισχυμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εάν υποψιάζεστε ανεπάρκεια, σκεφτείτε ένα συμπλήρωμα ή εκτεθείτε λίγο περισσότερο στον ήλιο.

Σίδηρος

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια ευρέως γνωστή αιτία τριχόπτωσης και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε επαρκή σίδηρο από πηγές όπως άπαχα κρέατα, φασόλια και εμπλουτισμένα δημητριακά. Εάν, τα επίπεδα σιδήρου σας είναι χαμηλά, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για σωστή καθοδήγηση. Οι πηγές σιδήρου που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας : Δημητριακά εμπλουτισμένα με σίδηρο, φασόλια, αποξηραμένα φρούτα (δηλαδή, βερίκοκα, δαμάσκηνα και σταφίδες), αυγά, άπαχο κόκκινο κρέας, συκώτι, στρείδια, σολομός.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος παίζει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του ιστού της τρίχας. Τα στρείδια, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου. Ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να συνιστάται εάν έχετε ανεπάρκεια.

Εκτός από την αντιμετώπιση της διατροφικής σας πρόσληψης, διαχειριστείτε το άγχος σας. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια μαλλιών. Επίσης, αποφύγετε τις σκληρές πρακτικές μαλλιών: Η υπερβολική ζέστη, οι χημικές θεραπείες και τα σφιχτά χτενίσματα μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας. Να είστε πιο ευγενικοί με την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών σας για να αποτρέψετε περαιτέρω απώλεια. Τέλος, αποφύγετε την υπερβολική χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών και καυτών εργαλείων styling.

Πηγή: health.com

Featured image: unsplash.com/@goodfacesagency

You may also like