ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ FACE YOGA

Η Face Yoga είναι μια μορφή άσκησης που στοχεύει στους μύες του προσώπου, του λαιμού και του κεφαλιού. Όπως και η παραδοσιακή γιόγκα, εστιάζει στη χαλάρωση, την ελεγχόμενη αναπνοή και τις ακριβείς κινήσεις. Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος είναι να ενισχυθεί η μυϊκή δύναμη του προσώπου και η ευλυγισία. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τα σημάδια γήρανσης και να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου και να αυξήσει τη ροή του αίματος στους μύες του προσώπου. Αυτό βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, δίνοντάς μας μια νεανική και λαμπερή εμφάνιση.

Βελτιωμένος μυϊκός ιστός

Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση ενισχύει τη δύναμη του σώματός σας, η face yoga βοηθάει στην τόνωση των μυών του προσώπου σας. Καθώς αυτοί οι μύες γίνονται πιο δυνατοί, παρέχουν καλύτερη υποστήριξη για το δέρμα… Με αποτέλεσμα μια πιο σφριγηλή και πιο ανυψωμένη θέση και η όψη. Επίσης, η γιόγκα προσώπου ενσωματώνει συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Η βελτιωμένη ροή του αίματος σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στα κύτταρα του δέρματός σας, οδηγώντας σε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Μείωση του στρες

Η πρακτική της βοηθά όχι μόνο στην καλύτερη όψη αλλά στη χαλάρωση και η μείωση του στρες. Έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώσετε τη συσσωρευμένη ένταση από τους μύες του προσώπου σας, η οποία μπορεί να συσσωρευτεί λόγω των πιέσεων της καθημερινής ζωής.

Καλύτερη στάση σώματος

Πολλές ασκήσεις γιόγκα προσώπου περιλαμβάνουν καλή στάση και σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Η βελτιωμένη στάση του σώματος μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο τους μύες του προσώπου σας αλλά και τη γενική σας ευεξία.

Μια φυσική εναλλακτική λύση

 Είναι μια φυσική εναλλακτική λύση που αποτρέπει τις χειρουργικές επεμβάσεις ή τις ενέσιμες παρεμβάσεις. Σας επιτρέπει να επιτύχετε μια πιο νεανική εμφάνιση χωρίς να καταφεύγετε σε επεμβατικές μεθόδους.

Αυξημένη αυτοπεποίθηση

Καθώς αρχίζετε να βλέπετε θετικές αλλαγές στη συνολική εμφάνισή του προσώπουσας, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή σας μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά, προσελκύοντας μια πιο θετική εικόνα για τον εαυτό σας.

Ολιστική ευεξία

Συχνά συνδυάζεται με παραδοσιακές πρακτικές διαλογισμού και προσοχής, προσφέροντας ολιστικά οφέλη ευεξίας που εκτείνονται πέρα από τη σωματική ομορφιά. Αντιλαμβάνεστε μια αίσθηση ισορροπίας και ευεξίας στη ζωή σας.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις και τεχνικές που στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Μπορείτε να προσαρμόσετε την πρακτική στις συγκεκριμένες ανάγκες σας και στόχους σας.

Πηγή: healthline.com

Featured image: unsplash.com/@christianbuehner

You may also like