Ο Στέλιος Κρητικός μας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει”

Με τον Στέλιο Κρητικό γνωριστήκαμε πριν 4 χρόνια σε μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογράφιση. Αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν το πηγαίο του χιούμορ, το αφοπλιστικό του χαμόγελο και η θετική αύρα που απέπνεε. Ναι, δεν είναι απλά ένας ωραίος άνδρας… Είναι ένας άνθρωπος “γεμάτος” από αγάπη για την οικογένειά του και τα παιδιά γενικότερα.

Οπότε όταν επικοινωνήσαμε για το νέο του παιδικό βιβλίο “Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει“, σκεφτήκαμε να κάνουμε μία mini συνέντευξη.

-Πες μας για την υπόθεση του βιβλίου…

Είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που παροτρύνει τα παιδιά να τολμούν και να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Στις πυκνές φυλλωσιές ενός δέντρου ψηλού σαν κάστρο ζούσε ο Πικάστρο, μια διάσημη πεταλούδαζωγράφος… Που δημιουργούσε έργα θαυμαστά. Ένα φθινοπωρινό πρωί, καθώς έβλεπε από το παράθυρο του τη φύση να αλλάζει τα χρώματά της, του ήρθε μια τρελή ιδέα: Να ανακαλύψει το χρώμα που δεν υπάρχει!

Ποιά ήταν η έμπνευση σου για το τελευταίο σου βιβλίο;

 Η έμπνευση μου έρχεται από έναν πολύ μακρινό τόπο, τον Άγιο Δομίνικο. Ένα πρωινό καθόμουν στην ακροθαλασσιά και χάζευα το τοπίο και τα άγρια κύματα που έσκαγαν πάνω στα βράχια… Εκεί “είδα” το χρώμα που δεν υπάρχει !!!

-Ποιός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος και τόπος για να παρουσιάσεις αυτό το βιβλίο;

 Το ιδανικό μέρος για τον Πικάστρο θα ήταν το μουσείο του Πικάσο. Αυτός με ενέπνευσε για τον χαρακτήρα και την ζωγραφική του ήρωα μου. Ο τρόπος θα ήταν σίγουρα θεατρικός αλλά δεν τον έχω προσδιορίσει ακόμα .

-Πώς πιστεύεις ότι ένα βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού;

 Βλέποντας την δική μου αλλαγή στον τρόπο, στη σκέψη, στη συμπεριφορά μου αλλά και στην ανατροφή των παιδιών μου, πιστεύω πλέον ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα παραμύθια που έχουμε ακούσει και διαβάσει.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Κρητικός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Στην Αθήνα βρέθηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Από το 1995 ακολουθεί μια καλλιτεχνική πορεία ως ηθοποιός, παρουσιαστής, δημιουργός, συγγραφέας, διασκεδαστής και έχει υπηρετήσει όλα τα είδη θεάτρου, από το Δράμα ως την Κωμωδία, το Μιούζικαλ, την Επιθεώρηση. Η μεγάλη του αγάπη όμως παραμένει το παιδικό θέατρο, για το οποίο έχει γράψει, διασκευάσει και παίξει αμέτρητες παραστάσεις. Η καριέρα του, του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να αντλεί έμπνευση για νέες ιστορίες και ήρωες. Πατέρας τριών παιδιών σήμερα, γνωρίζει τη σπουδαιότητα των παραμυθιών στη ζωή και στην ανατροφή τους και εύχεται το καινούργιο του παραμύθι με τίτλο «Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει» να ταξιδέψει και μαγέψει τους μικρούς του αναγνώστες!

Η εικονογράφηση έχει γίνει από την Ντορέτα Χριστοπούλου και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Facebook: stelios.kritikosb Instagram: stelioskritikos

You may also like