O Christian Bale ως Batman στο «Man of Steel 2»;

Christian Bale 2Οι φήμες για ένας sequel του «Man of Steel» ήδη έχουν πάρει τα πάνω τους. Νέες πληροφορίες του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων τώρα θέλουν τον Christian Bale να φορά ξανά τη στολή του Batman για το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πρόσωπο του Bryan Cranston του «Breaking Bad» βλέπουν το Lex Luthor.
Αν κι ο Bale ξεκαθάρισε στο παρελθόν πως το «The Dark Knight Rises» ήταν η τελευταία φορά που φορούσε τη στολή του Σκοτεινού Ιππότη, η Warner Bros επιμένει να προσπαθεί να τον δελεάσει για να την ξαναφορέσει. Ο 39χρονος ηθοποιός συνέβαλλε στην επιτυχία της τριλογίας του Nolan στο box office ενώ επίσης πληροί τις προϋποθέσεις για το «The Dark Knight Returns» του Frank Miller. Στο κόμικ του 1986 ο Superman καλείται να αντιμετωπίσει έναν ανελέητο Batman, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας στη Gotham City.
Η πληροφορία του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφορικά με την αμοιβή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων προκύπτει από ένα σχόλιο σ’ ένα νέο e-book του Vincent Russel με τίτλο «Πέρα από το Batman: Η κρυφή αληθινή ιστορία του Christian Bale και του διλήμματός του για το Σκοτεινό Ιππότη». Εκεί αναφέρεται μία πηγή από την εταιρεία παραγωγής Legendary Pictures που συνεργάστηκε με τη Warner στα φιλμ του Nolan. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή το στούντιο είναι αποφασισμένο να προχωρήσουν με τον Bale.

O «πληροφοριοδότης» λέει: Γιατί ο Christian Bale να αρνηθεί να συμμετάσχει σε μία παραγωγή που πιθανότατα θα είναι η πρώτη ή δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του σινεμά; Θα μπορούσε να βγάλει πενήντα εκατομμύρια δολάρια με μία συμμετοχή στην ταινία για είκοσι λεπτά. Και θα άξιζε και την τελευταία δεκάρα».
Ο Russel δήλωσε επίσης: «Πηγές κοντά στον Christian Bale συχνά αναφέρουν τις πιθανότητες ο Bale να αντιμετωπίζει τις ταινίες του Batman με τον ίδιο τρόπο που βλέπει ο Robert Downey Jr. τις ταινίες του Iron Man».

Ο Robert Downey Jr. ως γνωστόν έλαβε μία παχυλή αμοιβή 50 εκατομμυρίων για τους «Avengers» έπειτα από συμφωνία με τα Marvel Studios για την ταινία των υπερηρώων, η οποία απέφερε κέρδη 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι. Η επιστράτευση του Bale, αναμφίβολα της πιο γνωστής φυσιογνωμίας για το ρόλο του Batman, θα ήταν μία αξιοσημείωτη επιτυχία για τη Warner και θα συμπλήρωνε την ομάδα πίσω από το «Man of Steel 2», το σκηνοθέτη Zack Snyder και τον παραγωγό – και σεναριογράφο – David S. Goyer. Ενώ το πρώτο «Man of Steel» ολοκλήρωσε αξιοπρεπώς τη διαδρομή του στο box office αυτή τη χρονιά με έσοδα 648 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τώρα κι οι κριτικές που δέχθηκε ήταν αμφιλεγόμενες, οι δύο τελευταίες ταινίες του Nolan μαζί έσπασαν το ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και χαιρετίστηκαν ως αριστουργήματα από τους κριτικούς.

Μαζί με το «Man of Steel 2», η Warner σκέφτεται να γυρίσει και μία ταινία «Justice League» σαν αντίπαλο δέος των «Avengers» ενώνοντας υπερήρωες της DC Comics στη μεγάλη οθόνη, συμπεριλαμβανομένων του Batman, του Superman και της Wonder Woman. Αν ο Bale δεχθεί να παίξει σε αυτές τις δύο ταινίες, το studio μπορεί να ελπίζει σε διπλό… party του box office.
Παρ’όλα αυτά, ο βραβευμένος με Oscar Christian Bale δήλωσε τον περασμένο μήνα στο «Entertainment Weekly»: «Ήμασταν πολύ τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε τρεις ταινίες Batman. Αλλά αρκούν. Ας μην είμαστε πλεονέκτες. Είναι (σημ.: ο ρόλος) σαν έναν πυρσό, το οποίο πρέπει να δίνει ο ένας ηθοποιός στον επόμενο. Επομένως απλά αναμένω να δω τι άλλο σχεδιάζεται».
Bryan CranstonΕν τω μεταξύ, ο Bryan Cranston του «Breaking Bad» αποκάλυψε πως θα ενδιαφερόταν να ερμηνεύσει τη νέμεση του Superman, Lex Luthor στο «Man of Steel 2». «Μου αρέσει ο Lex Luthor», δήλωσε. «Νομίζω πως είναι παρεξηγημένος. Είναι ένας γλυκός κι αξιαγάπητος άνθρωπος».
Ο ηθοποιός με το ξυρισμένο κεφάλι θέλει πολύ να παίξει τον κακό Luthor, o οποίος κι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο sequel.

Πηγή: Guardian

Προσωπική εκτίμηση: Αν κι όχι fan του Superman ως υπερήρωα εν γένει, αν τελικά ο Bale εμφανιζόταν ως Batman στο sequel, μάλλον θα ήταν καλό δόλωμα! Κι όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς φίλους των hero movies.

You may also like