Ο Salvatore Ferragamo & η Marilyn Monroe

O διάσημος σχεδιαστής Salvatore Ferragamo ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς και καλύτερους Ιταλούς σχεδιαστές. Καινοτόμησε και άλλαξε τελείως τη μόδα, δημιουργώντας τις πλατφόρμες αλλά και τα κυψελωτά παπούτσια.

Το 1920 διέπρεψε στην Ιταλία, δημιουργώντας μοναδικά παπούτσια για διάσημες κυρίες και μη. Η Audrey Hepburn ήταν μία από τις αγαπημένες του πελάτισσες.Οι “μπαλαρίνες” της έγιναν το σήμα κατατεθέν του οίκου. H Marilyn Monroe επίσης αγαπούσε πολύ τα παπούτσια Ferragamo και συντέλεσε στο να γίνουν διάσημα “εκτός συνόρων”, όταν τα φόρεσε στην ταινία “The Seven Year Itch”. Στην σκηνή, όπου “σηκώνεται” το λευκό φόρεμα πάνω από τον αεραγωγό, οι γόβες της ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένες για την πρωταγωνίστρια. Δεν ήταν η μοναδική φορά που συνεργάστηκαν, καθώς ο Ferragamo “έφτιαξε” συνολικά πάνω από 40 ζευγάρια για τη διάσημη σταρ.

Φέτος γιορτάζονται τα 50 χρόνια από το θάνατο της Marilyn και ο οίκος Ferragamo έχει ετοιμάσει 2 project για να τιμήσει την ηθοποιό! Από τον Ιούνιο, στο Ferragamo Museo της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, διεξαγεται, όπως έχουμε ήδη γράψει σε παλαιότερο άρθρο, έκθεση με ρούχα, παπούτσια, φωτογραφίες της Marilyn, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Το δεύτερο project που ετοίμασε ο οίκος Ferragamo για να τιμήσει την ανεπανάληπτη Monroe, είναι ένα βιβλίο που θα εκδώσει και θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο ‘Marilyn’. To βιβλίο θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες φωτογραφίες της αξέχαστης ηθοποιού, από καταστάσεις που έζησε, στα γυρίσματα των ταινιών της, στο σπίτι της ή δημόσιες εμφανίσεις της. Θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου και φυσικά σε αυτό θα βρείτε πολλά από τα παπούτσια Ferragamo που φόρεσε.

Εξάλλου ήταν η ίδια η Marilyn που είχε πει: “Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια, και αυτή θα κατακτήσει τον κόσμο.” Διαφωνείτε;

 

 

 

 

Περισσότερα για την έκθεση στη Φλωρεντία, μπορείτε να διαβάστε στο:
https://www.k-mag.gr/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-marilyn-monroe-%CF%83%CF%84%CE%BF-salvatore-ferragamo-museum-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AF/

You may also like