ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 Κάλος και σθένος! Τι γνωρίζεται για την καλλισθενική γυμναστική; Τι αντιπροσωπεύει και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Μας χαρίζει δύναμη, ομορφιά, ευελιξία, αντοχή, ισορροπία, διαρκή εξέλιξη. Θα αναρωτηθείτε βέβαια, πως θα το εκτιμήσετε με τόση ζέστη ή κατά την διάρκεια των διακοπών. Η αλήθεια είναι πως – η όχι και τόσο νέα μορφή γυμναστικής – έχει ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα, εξελίσσεται τον 21ο αιώνα… Και κερδίζει διαρκώς φανατικούς υποστηρικτές. Μας προκαλεί να ξεπερνάμε αδιάκοπα τα όρια της φαντασίας και των δυνατοτήτων μας, ενώ συγχρόνως ενδυναμώνει εκείνα την αυτοπεποίθησής με απεριόριστο πλέγμα.

Καλοκαιρινό ταξίδι

 Η αλήθεια είναι πως η άσκηση είναι μία πράξη φροντίδας προς τον εαυτό μας. Το απαράμιλλο ενδιαφέρον να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και να αποφεύγουμε την στατική ζωή, προσδιορίζει και καθορίζει σημαντικά την προσωπικότητά μας. Ξέρετε πολύ καλά τι είναι καλό πλέον για την υγεία σας και τι χαρίζει ευεξία στην καθημερινότητα σας. Πώς καταφέρνεις όμως να μη βγαίνετε από το πρόγραμμα σας, παρόλο την ζέστη ή την συσσωρευμένη κούραση; Η καλλισθενική άσκηση θα σας βοηθήσει να ξεκινάτε με κέφι κάθε πρωί και δεν θα αισθάνεστε ότι κάνετε κάποιο ίχνος «αγγαρείας».

Burpee

Μία από τις ασκήσεις που μας εντυπωσίασε είναι το Burpee. Μια άσκηση με πολύ κίνηση για την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος. Θα σας βοηθήσει στην κινητικότητας σας, τη δύναμη σας με μεγαλύτερο εύρος κινήσεων, με αποτέλεσμα να κάψετε αρκετές θερμίδες. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε όρθια στάση , μετά να συνεχίσετε με κάθισμα σε συνδυασμό με τα χέρια σας στο πάτωμα. Τώρα τεντώστε τα χέρια σας και πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Απλό, αλλά εντελώς αποτελεσματικό!

Αλλαγή φιλοσοφίας και ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα.

Photo credits: unsplash.com/@brucemars

You may also like