Μ.Βρετανία: On line προμήθειες φαρμάκων…και το χάπι της επόμενης μέρας

Μια νέα -αλλά και αμφιλεγόμενη- υπηρεσία θα έχουν στην διάθεση τους οι Βρετανίδες από αυτόν τον μήνα. Ένα πρωτοποριακό site έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Θα παρέχει φάρμακα και θεραπείες χωρίς την απευθείας συνάντηση με το γιατρό, η οποία θα γίνεται διαδικτυακά….Ανάμεσα στις υπόλοιπες υπηρεσίες, κι αυτό είναι το σημείο που αφορά στις γυναίκες, είναι ότι το «χάπι της επόμενης μέρας» -για το οποίο εξακολουθεί να έχει αντιρρήσεις μια μεγάλη μερίδα γυναικολόγων- θα μπορεί να φτάνει σε αυτές μέσα σε δυο ώρες απλώς συμπληρώνοντας μια online φόρμα.

Η ιδρύτρια του site DrEd.com που παρέχει την υπηρεσία υποστηρίζει ότι σκοπός της είναι να παρέχει το χάπι όσο πιο σύντομα γίνεται αφού έτσι γίνεται πιο αποτελεσματικό. Πολλοί είναι όμως αυτοί που υποστηρίζουν -μεταξύ των οποίων και το βρετανικό Υπουργείο Υγείας- πως η εύκολη πρόσβαση στο χάπι θα ίσως κάνει πολλές γυναίκες πιο αμελείς ως προς τις προληπτικές μεθόδους αντισύλληψης ενώ κάποιοι εκφράζουν ότι μπορεί να προτρέψει πολλές ανήλικες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις αφού θα μπορέσουν να προ παραγγείλουν το χάπι για το επόμενο πρωί.

Ο βρετανός Υπουργός Υγείας, Άντριου Λάνσλει, εξέφρασε πάντως τους φόβους του λέγοντας ότι φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται μόνο μετά από συμβουλή γιατρού.

Πηγή: http://woman.in.gr

You may also like