Our Sunday Netflix Pic(k): The Adam Project

Βραδάκι Κυριακής ανοιξιάτικης έφτασε και είναι η ώρα που χαλαρώνουμε στο σπίτι μετά από ένα διασκεδαστικό σαββατοκύριακο κι ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε άλλη μία γεμάτη εβδομάδα. Κι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μία καλή ταινία στο σπίτι. Η αποψινή μας πρόταση έρχεται από την πλατφόρμα του Netflix και συνδυάζει εξαιρετικά χιούμορ και δράση.

               Το ταξίδι στο χρόνο εν έτει 2050 είναι πλέον γεγονός, όμως το μέλλον αυτό κάθε άλλο παρά ευοίωνο μοιάζει. Σε μία προσπάθεια απόδρασης Adam Reed (Ryan Reynolds) καταλήγει στο 2022. Κρυμμένος σε μία αποθήκη, τον ανακαλύπτει ο 12χρονος Adam (Walker Scobell) … Και διαπιστώνει πως ο ξένος γνωρίζει πράγματα που μόνο ο μικρός Adam μπορεί να γνωρίζει. Λογικό, αφού ο ενήλικος Adam κι ο νεαρός είναι… ένα και το αυτό πρόσωπο! Σύντομα ο νεαρός Adam θα βρεθεί να βοηθάει τον Adam του 2050 ώστε ο δεύτερος να βρει τη γυναίκα του που φαίνεται πως σκοτώθηκε το 2018. Στην προσπάθειά τους αυτή όλα εξαρτώνται από την πρωτοποριακή μελέτη του πατέρα των Adams, Louis (Mark Ruffalo) . Αλλωστε είναι αυτός που έκανε το ταξίδι στο χρόνο πραγματικότητα.

               Η ταινία “Επιχείρηση Αδάμ” είναι μία πρωτότυπη ιστορία από τους σεναριογράφους Jonathan Tropper, T.S. Nowlin, Jennifer Flackett και Mark Levin. Η σκηνοθεσία είναι του παραγωγού των αγαπημένων “Stranger Things” Shawn Levy.

               The (Breathtaking) Adam Project

               Μπορεί η ταινία να μην έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες… Αλλά πρέπει να ομολογήσουμε πως, αν γινόταν, θα άξιζε τα λεφτά του εισιτηρίου και με το παραπάνω! Χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από πιο μεγαλεπήβολα projects (ha, see what I did there?), το “The Adam Project” μας προσφέρει μία εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία από την άνεση του σπιτιού μας. Εντυπωσιακά εφέ και δυναμικές σκηνές δράσης συνδυάζονται με έξυπνο χιούμορ εξοπλισμένο με ταχύτητα πολυβόλου, ενώ οι δημιουργοί καταφέρνουν να γεννήσουν και συναισθήματα συγκίνησης, ειδικά όταν εστιάζουν στη σχέση του/των Adam με τους γονείς του(ς). Κι όλα αυτά σε μία ιστορία που κυλά αβίαστα και κάθε άλλο παρά παραπονεμένους μας αφήνει σε επίπεδο ανατροπών.

               Ο Ryan Reynolds προφανώς έχει αφομοιώσει πλήρως την καυστική περσόνα του Marvel alter ego του Wade Wilson/Deadpool…Όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι εξίσου απολαυστικός στους ρόλους που επιλέγει. Ο νεαρός Walker Scobell αποδεικνύεται ιδανική επιλογή για τη νεότερη εκδοχή του Adam. (Τον λες κι εκκολαπτόμενο Ryan Reynolds, διδάχθηκε καλά στα γυρίσματα ο μικρούλης!) . Ο Mark Ruffalo αφήνει πίσω του για λίγο το Bruce Banner/Hulk σε ένα ρόλο που μας κατακτά – όχι πως δεν το έχει ξανακάνει, δηλαδή! Added bonus η “επανασύνδεσή” του στα πλατό με τη Jennifer Garner μετά το “13 Going 30”, ενώ κι η Catherine Keener εμφανίζεται εξαιρετική ως villain. Την αμαρτία μου, όμως, θα την πω: σκεφτόμουν “να, τώρα, τώρα, ο Deadpool θα κάνει εκ νέου αίτημα στο Bruce Banner να τον δεχθούν στους Avengers!”!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν:Ryan Reynolds, Walker Scobell, Jennifer Garner, Zoe Saldana, Mark Ruffalo, Catherine Keener, Alex Mallari Jr.κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like