ΠΙΕΙΤΕ ΤΣΑΪ ΓΙΑ «ΓΡΗΓΟΡΟ ΞΥΠΝΗΜΑ» ΜΕΤΑ ΤΟ HANGOVER

Ξενυχτήσατε λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες και σας περιμένουν σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι ;

Αν το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να ξυπνήσετε χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα φλυτζάνι καφέ, μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξετε συνήθειες!

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Basel της Ελβετίας, το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στο να «ξυπνάει» τον οργανισμό!

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, το πράσινο τσάι βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας στους άντρες.

«Το πράσινο τσάι προλαμβάνει την υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη» ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης Stefan Borgwardt.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition.

Γνωρίζετε ότι η Νο1 τροφή που χαρίζει ευεξία, αναζωογόνηση και πολλά ακόμη στον οργανισμό μας, δεν είναι άλλη από το τσάι;

Το τσάι, που είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, παράγεται από τα φύλλα της Camellia sinensis, ένα φυτό ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά και ενισχύουν την ασπίδα προστασίας του οργανισμού, ενάντια στις «επιθέσεις» των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στο περιβάλλον, αλλά κι αυτών που παράγονται από τον οργανισμό μας, στο πλαίσιο της φυσιολογικής γήρανσης.

Ως ρόφημα, είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για τον έλεγχο του βάρους, καθώς είναι γευστικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά με μηδενικές θερμίδες. Εκτός από τη διατροφική του αξία, η απόλαυση που προσφέρει ενισχύει τη θετική διάθεση, που είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, μιας και δεν δημιουργεί το αίσθημα στέρησης που συχνά προκαλεί ο περιορισμός των θερμίδων.

Συν της άλλης, έρευνες συνιστούν ότι πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα, προσφέρουμε στον οργανισμό μας σημαντικά οφέλη, γιατί εκτός από φλαβονοειδή, περιέχει ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Ακόμη, το μαγικό αυτό υγρό, το οποίο είναι και το δεύτερο σε κατανάλωση στον κόσμο μετά το νερό, είναι μια καλή πηγή φθορίου κι ένα φυσικό στοιχείο που προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα, ενισχύοντας ταυτοχρόνως το σμάλτο.

Πηγή

Featured image: unsplash.com/@sabrituzcu

You may also like