ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ

Ο κύριος ένοχος πίσω από την υπερμελάγχρωση είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ενώ, η καλοκαιρινή περίοδος είναι συνυφασμένη με χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές ωστόσο, για πολλούς/ες φέρνει και την ανεπιθύμητη εμφάνιση μαύρων κηλίδων στο πρόσωπο. Μιας και διανύουμε ένα καυτό καλοκαίρι, κύρια προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε τόσο το πρόσωπο μας όσο και το σώμα μας από τις ακτίνες UV που διεγείρουν τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μαύρων κηλίδων. Αυτά τα σημεία, γνωστά και ως υπερμελάγχρωση, μπορεί να είναι δυσάρεστα όταν τα αντικρύζουμε και είναι συνήθως δύσκολο να εξαλειφθούν αμέσως. Η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων μπορεί να κάνει όμως σημαντική διαφορά.

Αντηλιακό La Roche-Posay Anthelios Melt-in Milk SPF 100

Αυτό το αντηλιακό παρέχει εξαιρετική προστασία και είναι ιδανικό για την πρόληψη της μελάγχρωσης. Είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία Cell-Ox Shield, συνδυάζοντας φίλτρα UVA/UVB και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Το υψηλό SPF εξασφαλίζει μέγιστη προστασία, αποτρέποντας περαιτέρω βλάβες στο δέρμα. Απλώνετε γενναιόδωρα 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και επαναλαμβάνετε κάθε δύο ώρες μετά από κάθε σας δραστηριότητα.

Murad Rapid Age Spot and Pigment Lightening Serum

Αυτός ο ορός έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων και να βελτιώνει τη διαύγεια του δέρματος. Απολεπίζει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ενώ, στοχεύει στην παραγωγή μελανίνης. Το γλυκολικό οξύ που περιέχει βοηθάει στο  να απαλύνει τις μαύρες κηλίδες. Χρησιμοποιείτε τον ορό το βράδυ σε καθαρό δέρμα ενώ, γίνεται ασπίδα πριν το αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Αυτό το ενυδατικό τζελ ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας και βοηθά στη διατήρηση του φραγμού του δέρματος. Αν και δεν περιέχει ενεργούς λευκαντικά συστατικά, παρέχει ουσιαστική ενυδάτωση που βοηθά το δέρμα να ανακάμψει από τον ήλιο. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί. Εφαρμόστε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό σε συνδυασμό με ένα αντηλιακό ευρέου φάσματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε απαλά και ενυδατικά προϊόντα περιποίησης ώστε να αποφύγετε τον περαιτέρω ερεθισμό κατά την διάρκεια αυτών των μηνών.

Featured image: freepik.com/@wayhomestudio

You may also like