ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Πόσες φορές έχετε ακούσει από τα παιδιά σας: «Μαμά δεν θέλω γάλα, δεν μου αρέσει!».  Είμαι σίγουρη ότι  έχετε μπει στη διαδικασία να τους εξηγήσετε ότι τα καλά παιδιά πρέπει να πίνουν το γάλα τους για να μεγαλώσουν και να γίνουν μεγάλα και τρανά;

Δεν παύει όμως να είναι ένας καθημερινός αγώνας να προσπαθείτε να πείσετε τα παιδιά σας να πάρουν την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψή τους σε ασβέστιο. Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι το γάλα είναι καλό για τα οστά. Αλλά, υπάρχει άλλη επιλογή; Και τι γίνεται με τα παιδιά που δεν τους αρέσει η γεύση που έχει το γάλα;

Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να πίνουν γάλα;

Τα περισσότερα παιδιά αλλά και έφηβοι δεν παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη D. Τα καλά νέα είναι ότι το γάλα αποτελεί μια πλούσια πηγή όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών. Γνωρίζατε ότι τα παιδιά ηλικίας 4 – 8 ετών χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 800mg ασβεστίου την ημέρα ενώ τα μεγαλύτερα παιδάκια περίπου 1300mg; Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη σε ασβέστιο πρέπει να είναι:

Για μωρά κάτω των 6 μηνών: 200mg
6 – 12 μηνών: 260 mg
1 – 3 ετών: 700mg
4 – 8 ετών: 800 mg
9 – 18 ετών: 1,300 mg

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το ασβέστιο είναι πολύτιμο θρεπτικό συστατικό γιατί συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη του σκελετού, κάνει τα κόκκαλα πιο γερά, αποτελεί ασπίδα για τα δόντια και προστατεύει από την οστεοπόρωση.

NAN BIO+: Το μόνο βιολογικό βρεφικό γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα!

Προημερών είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το ανανεωμένο NAN BIO+ , της Nestlé. Πρόκειται για το μόνο βιολογικό βρεφικό γάλα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Σύμμαχος στη σωστή διατροφή του παιδιού και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διευρύνοντας συνεχώς τα όρια της επιστήμης για την ανάπτυξη των πιο προηγμένων διατροφικών λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες όλων των μωρών, η Nestlé παρουσιάζει το πρώτο και μόνο βιολογικό βρεφικό γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας πιστοποιημένο όχι μόνο για τη βιολογική του σύνθεση αλλά και για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα,  ενισχυμένο με 25 βιταμίνες και μέταλλα για να υποστηρίξει τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Παράγεται στην Ελβετία, στο πιστοποιημένο για παραγωγή βιολογικών προϊόντων εργοστάσιο της Nestlé… Με γάλα από φάρμες όπου οι αγελάδες εκτρέφονται σε ελεύθερο, υπαίθριο περιβάλλον και τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές. Παρασκευάζεται από βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά σύμφωνα με τις ελβετικές και κοινοτικές σχετικές απαιτήσεις. Γίνονται αυστηροί έλεγχοιγια να διασφαλιστεί ότι το προϊόν πληροί τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούν οι ανεξάρτητοι φορείς πιστοποίησης.

Είναι πιστοποιημένο για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα που επιτυγχάνεται μέσα από δράσεις που εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, όπως για παράδειγμα ηχρήση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενη 100% από ανανεώσιμες πηγές, και από την υποστήριξη προγραμμάτων που αντισταθμίζουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Featured image: pexels.com/@cottonbro/

You may also like