ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ: “ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ”

Στον ιστορικό κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, η πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Πίσω από τις θημωνιές που βγήκε χθές στις αίθουσες. Όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολυεπίπεδη αφήγηση που θίγει καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ένα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα.
Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και βαθιά θρησκευόμενη, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να βρει την ελευθερία της μέσα σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον και να απολαύσει τον έρωτα, που θεωρείται ταμπού. Ένα τραγικό γεγονός όμως θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του τις συνέπειες των πράξεών του.

Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές», σε σκηνοθεσία της Ασημίνας Προέδρου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά το 63οΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας 6 πολύ σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους και το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας.. Η ταινία πραγματεύεται ένα εξαιρετικά φλέγον ζήτημα και κέρδισε κοινό και κριτικούς με τη δυνατή ιστορία της, την εξαιρετική της κινηματογράφηση, και τις καθηλωτικές ερμηνείες.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Λίγο πριν την έναρξη της προβολής, η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου καλωσόρισε θερμά τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τους ηθοποιούς, τους συντελεστές, και όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ταινίας.


Η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer.

Photos: Studio Panoulis

You may also like