ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ, ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Τελευταία μέρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά! Πόσο σημαντικό είναι να ξυπνάμε εγκαίρως, όσο βάρβαρο κι αν ακούγεται;

Δευτέρα πρωί και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για τους γονείς! Οι πιο πολύ από τους φίλους μου γελούν ή άλλες φορές τρομάζουν, όταν τους λέω τι ώρα σηκώνομαι, κατά την διάρκεια όλη της σχολικής χρονιάς. Είναι αλήθεια, πως το να ξυπνάς πέντε το πρωί είναι λίγο βάρβαρο για την χειμερινή σεζόν, παρόλα αυτά είναι μια συνήθεια που σου υπενθυμίζει, ότι πρέπει να κοιμάσαι λίγο πιο νωρίς το βράδυ. Το να σηκώνεσαι με όρεξη και να οργανώνεις την ημέρα σου σωστά, είναι και αυτό μέσα στα πλαίσια της ευεξίας που έχεις αργότερα. Έως τις 7.30 όλα είναι τακτοποιημένα. Ξεκινάς να μετράς τα χιλιόμετρα που χρειάζεται να διανύσεις στον «αγώνα στίβου» της καθημερινότητας. Η οργάνωση είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να νιώθεις χαλαρός και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Η συνέχεια….

…το δεύτερο κουδούνι αφορά τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται χρόνοπροσαρμογής για να ενταχθούν και πάλι στο σχολικό προγραμματισμό. Ένα κουραστικό πρόγραμμα που χρειάζεται πειθαρχία, προγραμματισμό και ξεκούραση! Ας καλωσορίσουμετην φετινή σχολική χρονιά δίνοντας κουράγιο σε εμάς και στα παιδιά, υπενθυμίζοντας τους πως η προσπάθεια και η μάθηση είναι από τα πιο όμορφα στοιχεία στη ζωή.

Οι πρώτες ημέρες

Ο ενθουσιασμός για την αγορά της γραφικής ύλης και όλα τα παρελκόμενα όπως τσάντες, αξεσουάρ, κ.τ.λ. Ύστερα έρχονται οι δραστηριότητες, τα φροντιστήρια, τα σπορ… Αφού τα οργανώσουμε όλα αυτά και ξεκινήσει με κέφι η πρώτη ή η δεύτερη εβδομάδα, αρχίζει η πτώση! Αρχίζουν λίγο οι γκρίνιες πως τα μαθήματα μπορεί να είναι πολλά ή οι ώρες αρκετές και ξαφνικά εμφανίζεται η κούραση και η καμπύλη της βαρεμάρας. Λίγη υπομονή και όλοι θα συνηθίσουμε στους νέους ρυθμούς!

New beginners!

Είτε κατευθύνεστε για την πρώτη δημοτικού είτε για την πρώτη γυμνασίου ή λυκείου, το συναίσθημα είναι το ίδιο. Η αγωνία, ο φόβος του καινούργιου, η δυσκολία για το άγνωστο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Εκεί χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ως γονείς πως το κάθε καινούργιο σκαλοπάτι χρειάζεται τόλμη, περισσότερη προσπάθεια και επιμονή. Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους όταν χρειαστούν κάποιου είδους βοήθεια. Δεν αποθαρρυνόμαστε αλλά συνηθίζουμε να προσπαθούμε.

Τα κουδούνια θα συνεχίσουν να χτυπούν για μια ζωή. Το σπουδαίο σε αυτά είναι ότι μας κινητοποιούν να είμαστε σε εγρήγορση.

Καλή Αρχή!

Featured image: pexels.com/@norma-mortenson/

You may also like