Our Sunday Netflix Pic(k): The Witcher (tv show)

Τώρα που τα βράδια της Κυριακής θα γίνονται πιο δροσερά, η ιδέα του να κουρνιάσουμε στην αγαπημένη μας γωνία παρέα με μία καλή ταινία είναι όλο και πιο ελκυστική… Αλλά ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ταινία, αλλά το ξεκίνημα μίας (κυριολεκτικά) μαγικής περιπέτειας που εξελίσσεται λίγο λίγο ακούγεται εξίσου καλή ιδέα!

               Ένας μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων (“λέγε με Witcher”). Μία νεαρή πριγκίπισσα. Μία πανίσχυρη μάγισσα. Ο καθένας τους ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνους. Παρ’ όλα αυτά οι δρόμοι του Geralt της Rivia (Henry Cavill), της νεαρής πριγκίπισσας Ciri (Freya Allan) και της Yennefer (Anya Chalotra) φαίνεται πως είναι πλεγμένοι από το πεπρωμένο . Η στιγμή που αυτοί συναντηθούν, πολλά πρόκειται να αλλάξουν για τον κόσμο… Καθώς οι τρεις τους θα διαπιστώσουν πως ίσως τα τέρατα που ο Geralt καλείται να σκοτώσει επί πληρωμή είναι αυτό που λένε “the lesser of evils” καθώς ένας μεγαλύτερος κίνδυνος παραμονεύει…

               Ο “Witcher” βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Τα βιβλία ενέπνευσαν μία σειρά video games που πλέον είναι στα must have played των gamers ανά τον κόσμο. Και τώρα η σειρά του Netflix έρχεται να “συμπληρώσει το καρέ” για τους fans του Geralt.

               Αφήστε τον Geralt να κάνει ό,τι γνωρίζει καλύτερα… να σας μαγέψει!

               Μπορεί στην παρούσα φάση το fantasy genre να έχει να μας χαρίσει το “The Rings Of Power”ή το “House Of The Dragon” … Όμως για τους fans της κατηγορίας είναι ένα τηλεοπτικό… λουκούμι! Αν και στην αρχή μπορεί κανείς να μπερδευτεί προσπαθώντας να ακολουθήσει το timeline, σύντομα αυτό ξεκαθαρίζει κι η παρακολούθηση της πλοκής γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Και δε χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης των ιστοριών του Sapkowski μέχρι τελείας… Ούτε να έχει τερματίσει όλα τα παιχνίδια στην κονσόλα ή τον υπολογιστή.

Ο κόσμος του Witcher ξετυλίγεται τόσο αβίαστα στα μάτια μας. Με φόντο γραφικά τοπία από την Ουγγαρία, τα Κανάρια Νησιά και την Πολωνία ο Geralt, η Ciri κι η Yennefer γίνονται μάρτυρες ιστορικών για τον τόπο αλλαγών. Φυσικά, έχουν βάλει κι εκείνοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το λιθαράκι τους.

Επιπλέον, στις σκηνές μάχης, ειδικά με τον Geralt, δε μπορεί κανείς να αγνοήσει τις εξαιρετικές χορογραφίες. Εκεί όπου δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο ξόρκι (οι καλές ξιφομαχίες είναι η αδυναμία μου!)… Αλλά ακόμη κι όπου χρειάζεται το μαγικό άγγιγμα των εφέ, αυτά είναι αν μη τι άλλο αξιοπρεπέστατα, δίνοντας ακόμη περισσότερη βαρύτητα σε όσα συμβαίνουν. Τέλος, από το αξιόλογο cast ξεχωρίζει το πόσο ταιριαστός είναι ο ρόλος του Geralt για τον Henry Cavill.

               Με λίγα λόγια; Να είστε σίγουροι πως δύσκολα θα αντισταθείτε στο binge watching – τόσο πολύ θα το απολαύσετε!

               Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Mimi Ndiweni, Eamon Farren, MyAnna Buring, Joey Batey, Royce Pierreson, Lars Mikkelsen κ.α.

*Φιλική συμβουλή:

Αν κάποιος στο σπίτι πετύχει να το βλέπει στα μισά κι αρχίζει τις ερωτήσεις “ποιος είναι αυτός;” ή “τώρα τι συμβαίνει;” Υπάρχουν δύο επιλογές. Η δύσκολη που είναι να κλείσετε το Netflix και να δείτε κάτι ή… Η εύκολη, να τον βγάλετε από το δωμάτιο και να απολαύσετε τη σειρά με την ησυχία σας!

Photo credits: IMDb

You may also like