Q&A @Ψηφιακές Γειτονιές…. Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο!

1781353_717382104969191_1321501493_oΟι Ψηφιακές Γειτονιές, για 2η συνεχή χρονιά, δηλώνουν δυναμικά το παρόν για να (ξανά) φέρουν ακόμα πιο κοντά όλους εσάς τους «γείτονες», «γνωστούς», «επισκέπτες» ή έστω «περαστικούς» της ψηφιακής κοινότητας.

Κι εμείς ως The K-magazine στηρίζουμε αυτή την εκπληκτική προσπάθεια, καθώς πέρσι παρακολουθώντας την εκδήλωση μείναμε εντυπωσιασμένες από την εμπειρία….

Η ομάδα του πρωτοποριακού portal  Μικροί Μεγάλοι είχε την ιδέα και οι 5 γυναίκες που αποτελούν και τη βασική ομάδα διοργάνωσης, φέρνουν στις  4 και 5 Απριλίου στο the Hub Events τις Ψηφιακές Γειτονιές για να χαρίσει και πάλι τη γνώση αλλά και να δώσει έμπνευση σε όλους τους «κατοίκους» της μοναδικής αυτής γειτονιάς.

Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες/μητέρες που πήραν αυτή την πρωτοβουλία;  Τι είναι αλήθεια οι Ψηφιακές Γειτονιές και τι θα μας προσφέρουν παίρνοντας μέρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση;

 

Q1: Για όσους δεν ξέρουν, τι είναι οι «Ψηφιακές Γειτονιές»;

Οι ‘Ψηφιακές Γειτονιές’ είναι το πρώτο διαδραστικό  συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με τα workshops, το networking με την διασκέδαση.Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες, μπαμπάδες και όχι μόνο, ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα.
Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να τη μοιραστούν. Καθημερινά αποκτούν πιστούς αναγνώστες που αναζητούν έμπνευση αλλά και γνώση μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. Έτσι, δημιουργείται μια γειτονιά, που εάν και οι κάτοικοι της δεν έχουν ποτέ συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν ένα μοναδικό δέσιμο και μια αξιοσημείωτη επικοινωνία.

Η Ψηφιακή Γειτονιά διαμορφώθηκε από την στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται. Άλλωστε πώς αλλιώς οι φωνές θα μπορούσαν να ακουστούν;

Q2: Τι καινούργιο μας φέρνουν οι «Ψηφιακές Γειτονιές» φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά;

Μετά την περσινή επιτυχία της εκδήλωσης, θελήσαμε να θέσουμε το πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη φετινή χρονιά. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία πράξαμε καλά, αφού οι σκέψεις και οι ιδέες μας ταυτίστηκαν απόλυτα και με τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από μία έρευνα που διεργήσαμε πριν από λίγο καιρό. Εδώ να σας αναφέρουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα σημαντική, τόσο σε εύρος όσο και σε ουσία.

Έτσι, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες γνώσης, με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες, από έμπειρους επαγγελματίες ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους. Όπως o αγαπημένος και γνωστός σε όλους Νίκος Πιλάβιος με τον Παραμυθά του, η Esther Van De Paal από το Babyccino, αλλά και bloggers από διάφορους χώρους ενδιαφέροντος όπως το φαγητό, τα παιδιά, η συγγραφή !

Φέτος, λοιπόν, οι «Ψηφιακές Γειτονιές» έρχονται με ένα όραμα: ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’

 

1619469_720296144677787_381403491_nQ3: Αλήθεια, τι σημαίνει για εσάς η φράση ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’;
Είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητο γεγονός: όλοι εμείς μεγαλώνουμε μαζί, μαθαίνουμε, ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώσεις. Έχοντας αφουγκραστεί την απαίτηση της εποχής για συνέργειες και ομαδικότητα, κατορθώσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποδείξουμε, στους εαυτούς μας πρώτα από όλα, την αξία του «η ισχύς εν τη ενώσει».  Έτσι, εφοδιασμένοι με τη γνώση της ανάγκης όλων για συσπείρωση και οργανωμένο βήμα, συνεχίζουμε την αρχική μας έμπνευση:

Λέξεις, αξίες αποτυπώνονται σε ένα χαρτί, σε μία οθόνη.

Καθένας από εμάς φέρνει τη δική του ιστορία και όλοι μαζί γράφουμε ιστορία.
Με αυτό τον τρόπο θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, τα παιδιά μας και να τους δώσουμε το όραμα για εξέλιξη. Για να μπορούν και εκείνα με τη σειρά τους να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Q4: Εμπλουτισμένη η ημέρα σας. Και τα παιδιά μπορούν να παρευρεθούν;

Είμαστε όλοι μας γονείς. Και το πρώτο άγχος και εμάς των ίδιων σε μια τέτοια ημέρα, σε μια τέτοια Εκδήλωση είναι το πώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά. Επειδή πολλοί γονείς μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με κάποιον κηδεμόνα, τούς δίνουμε την δυνατότητα να έρθουν τα παιδιά χωρίς καν να πληρώσουν είσοδο και να απασχοληθούν στο playroom – ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει τα παιδιά των συμμετεχόντων-από πληθώρα ειδικών επαγγελματιών με πείρα στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών κάθε ηλικίας.

Q5: Ο εμπορικός κόσμος θα έχει παρουσία σε ένα τέτοιο event;
Πολλές είναι οι εταιρείες που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν και υποστήριξαν αμέσως αυτή την ιδέα. Θα είναι λοιπόν μαζί μας στις Ψηφιακές Γειτονιές για να δώσουν το δυναμικό τους παρόν με ποικίλες δραστηριότητες αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο: για να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τους bloggers που θα δηλώσουν ενδιαφέρον μέσω ενός speed dating: Μίας 5λεπτης συνάντησης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους bloggers ώστε να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν καλύτερα στα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες, στο δικό τους προφίλ, που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

 
final_300x250

Q6: Πως μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στο event «Ψηφιακές Γειτονιές»;

Συμμετοχή μπορεί κανείς να δηλώσει στο site http://www.psifiakesgeitonies.gr όπου μπορεί επίσης να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τα workshops, όλες τις θεματικές ενότητες και κάθε παροχή που θα προσφέρεται στην εκδήλωση.

Τα εισιτήρια έχουν τη τιμή των 20,00 Ευρώ για κάθε μέρα, και 30,00 ευρώ για το διήμερο, και μπορούν να προαγοραστούν online από τη σελίδα μας.

Οι “Ψηφιακές Γειτονιές” αποτελούνται από τις Άσπα ΤσαμαδήΚατερίνα Λάμπρου, Πέπη Νικολοπούλου, Νάταλι Λεβή, Έλενα Χαβιάρα... περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φωτογραφίες :Fiorello photography

Πληροφορίες στη σελίδα των Ψηφιακών Γειτονιών το facebook ή στο ομώνυμο site

You may also like